FCM Baia Mare urcă pe podium! FCM Baia Mare – FC Caransebeș 4-0 (1-0)

Din etapa a VIII-a nu a mai câștigat FCM Baia Mare pe teren propriu, de când învingea sub Dealul Florilor Unirea Tărlungeni cu 1-0, din 10.10.2015. A venit meciul cu FC Caransebeș, penultima clasată a seriei Vest din Liga 2, pentru ca băimărenii să se descătușeze și să obțină cea mai clară victorie din acest campionat. Partida a început sub semnul dominării totale a băimărenilor, care s-au instalat în terenul advers încă din primele minute.

În ciuda terenului noroios, FCM Baia Mare are ocazia de a deschide scorul pe rând în minutele 2, 8, 12 și 15, dar Vasile Pop, Lupu, Sîrbu sau Codin ratează ținta. Ofensiva băimărenilor continuă, și aceaștia realizează o fază de mare efect în minutul 24, o centrare a lui Sîrbu în careul de 16 m către Balaure, care scoate din prima lui Codin, acesta preferă pasa în locul șutului către Vasile Pop care trimite pe lângă poarta apărată de Birăescu.

Cel mai bun jucător al gazdelor în prima repriză a fost Sîrbu, care a fost angajat în careu de Ignea în minutul 34, șutul său din vole trecând pe lîngă poartă. Toate aceste șarje ofensive anunțau golul, care a venit în minutul 38 când Ignea a lobat o minge în careul de 16 m către Vasile Pop care deschide scorul cu un șut fără speranțe pentru Birăescu: 1-0.

Gugulanii au avut o singură ocazie de gol în minutul 40, după o lovitură liberă executată în care Feneș, întoarce doi apărărtori, dar șutul acestuia trece pe lângă poarta lui Ormenișan.fcm-baia-mare

 Repriza a doua a început la fel ca prima, sub semnul asaltului la poarta bănățeană, băimărenii reușind să înscrie de trei ori. În minutul 50, Străuț execută un corner, mingea ajunge în careul mic la Lupu care înscrie cu capul: 2-0. În minutul 59, Balaure prinde o torpilă de la 20 m lateral stanga și majorează scorul: 3-0. În fine, ultimul gol al partidei a fost înscris de Lupi din penalty, după ce Deac a fost faultat în careu, în minutul 86: 4-0.

 A fost o victorie muncită, o victorie necesară, pentru ca FCM Baia Mare să țină pasul cu echipele fruntașe ale seriei. După o înfrângere și două rezultate de egalitate pe teren propriu, elevii antrenați de Dorin Toma și Cristian Bogdan s-au descătușat, reușind să-și îmbunătățească golaverajul și să urce pe locul 3 în clasament la 2 puncte de noul lider al seriei CSM Râmnicu Vâlcea.

 Urmează o deplasare la Reșița pentru partida cu Metalul, echipă care cel mai proprabil, va continua să joace cu juniorii, pentru a nu risca o nouă revoltă a jucătorilor titulari, și ca o consecință să fie retrogradată în ultima ligă. Tocmai de aceea, așa cum au făcut și celelalte echipe care au profitat de acest fapt, la fel trebuie să procedăm și noi, să câștigăm partida din Valea Domanului la un scor cât mai concludent, în ciuda faptului că și gazonul de la Reșița se prezintă în condiții extrem de proaste.

 FCM Baia Mare – FC Caransebeș 4-0 (1-0)

 Stadion ”Viorel Mateianu”

Spectatori: cca 200;

Au înscris: Vasile Pop (min 38), Lupu (min 59 și min 86), Balaure (min 59);

Cartonașe galbene: Răducu;

Șuturi la poartă: 23-3;

Pe poartă: 6-1;

Faulturi: 10-8;

Cornere: 8-1;

Arbitru: Andrei Țiții (Sibiu); Asistenți: Ioan Ciocănea (Sibiu); Iulian Szekely (Cluj Napoca); Rezervă: Cristian Brașovean (Cluj Napoca)

Observatori: Ioan Mureșan (Timișoara), Valer Vancea (Oradea).

 FCM Baia Mare: Ormenișan – Străuț, Oltean, Florin Ilie, Lupu, Ignea, Sîrbu (min 63 Munteanu), Păcurar (min 69 Giurgiu), Balaure, Codin (min 54 Deac), Vasile Pop. Rezerve: Bota – Duruș, Hodor, Radu Leonte. Antrenori: Dorin Toma (principal), Cristian Bogdan (secund).

 FC Caransebeș: Birăescu – Feneș ( min 46 Negoescu), Răducu, Bogdanovici, M. Ion (min 72 Boldea), Săulescu, Cîrstoiu, Livan (min 77 Imbre), Lupu, Bona, Stelitano. Rezerve: Negrilă – Stoichițoiu, Roșoagă, Tutul. Antrenori: Vasile Firițeanu (director tehnic), Toma Peica (principal), Dănuț Doran (secund)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.