FCSB poate să redevină unul dintre cluburile mari ale României. Este nevoie de câteva schimbări pentru ca asta să devină realitate

FCSB poate să redevină unul dintre cluburile mari ale României. Este nevoie de câteva schimbări pentru ca asta să devină realitate

FCSB este fără îndoială unul dintre cluburile mari din campionatul românesc. Alături de CFR Cluj, aceste două cluburi au dominat în mare parte fotbalul românesc în trecutul recent, cu mici excepții cum ar fi reușitele lui Gică Hagi la fostul Viitorul, actualul Farul Constanța.

Cu toate acestea, FCSB nu se mai află acum în prim planul campionatului nostru intern. Vedem echipe precum Farul Constanța, Rapid București sau CFR Cluj cum se luptă pentru titlu. Observăm și surprize precum moldovenii de la FC Botoșani. Cu toate acestea, echipa din capitala României are capacitatea de a redeveni un club mare, unul de care suporterii ei, chiar dacă divizați, se pot bucura din nou. 

Dacă și tu crezi că revenirea FCSB-ului este o chestiune total posibilă, chiar în 2023, atunci pariază aici pe meciurile din Liga 1 și așa vei avea șanse să ai și un câștig din această predicție. Însă înainte să iei vreo decizie în acest sens, ar trebui să fii conștient că asta este posibil doar dacă se îndeplinesc anumite condiții. Nu sunt cele mai grele și nici cele mai ușoare, unii ar spune că sunt elemente de bază pentru orice club profesionist, însă realitatea tristă este că ele lipsesc de la FCSB așa că este mare nevoie de ele. 

Cota de 11.00 pentru câștigarea campionatului este extrem de atractivă, dar poate că fix în acest sezon asta nu va fi neapărat posibil. Dacă îți place să îți asumi riscuri, sigur, mergi înainte, dar trebuie să știi că unele lucruri ar trebui să se schimbe cam rapid. Dar despre ce este vorba, mai exact?

Care sunt schimbările care trebuie să aibă loc urgent la FCSB pentru a se redresa clubul?

În primul rând, este absolut necesar ca patronul Gigi Becali să lase antrenorul să ia deciziile importante pentru echipă. Alegerile cele mai importante sunt în acest moment făcute de patron, nu de manager, iar asta se vede în rezultate. La niciun club profesionist nu se mai întâmplă așa ceva, iar FCSB are de suferit din cauza asta.

Dacă acest lucru se îndeplinește, atunci trebuie ca în cel mai scurt timp FCSB să numească un manager capabil, cu experiență și cu un palmares impresionant. Este nevoie de cineva capabil să gestioneze situațile care aduc presiune mare și un manager care a mai câștigat titluri în trecut.

Dincolo de situația de pe bancă, este mare nevoie ca lotul să rămână puternic. Gigi Becali trebuie să-și schimbe politica de a vinde constant cei mai buni fotbaliști pentru că asta nu va face decât să rănească clubul pe termen lung. Câtă vreme va continua să transfere la club cei mai buni fotbaliști din țară și îi va crește, la va oferi un mediu în care pot să evolueze și va dubla asta cu antrenor foarte talentat, totul va merge conform planului.

Așadar, iată ce ar trebui să facă FCSB pentru a redeveni un club capabil să câștige titlul din nou.sursa: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.