Fotbal: Astra Giurgiu a cucerit, în premieră, Supercupa României, 5-3 cu Steaua la loviturile de departajare

Astra Giurgiu a cucerit în premieră Supercupa României la fotbal, după ce a învins Steaua București cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, vineri seara, pe Arena Națională din București. Scorul a fost egal după prelungiri, 1-1 (1-0, 1-1).

Ca și în finala Cupei României, Astra s-a impus la loviturile de departajare, Silviu Lung apărând șutul lui Lucian Filip, în timp ce giurgiuvenii au transformat prin Găman, Seto, Junior Morais și Budescu, iar pentru Steaua au înscris Keșeru, Pîrvulescu și Latovlevici.

Steaua deschisese scorul prin Alex Chipciu (45), dar deținătoarea Cupei României a egalat prin Gabriel Enache (74).

Debutul de joc a fost destul de confuz, niciuna dintre echipe nereușind să aibă claritate în acțiuni. În prima jumătate de oră s-a consumat o singură acțiune, o minge reluată de Enache din unghi, dar Arlauskis a blocat.

Steaua și-a creat prima situație notabilă în minutul 29, când Stanciu a tras pe lângă, după centrarea lui Iancu. Până la pauză steliștii au controlat autoritar jocul și au avut mai multe ocazii bune de gol, dar Lung a respins mingea trimisă în fața porții de Chipciu (32), șutul la colțul scurt al lui Iancu (36) și lovitura de cap a lui Varela (36), în timp ce Prepeliță a reluat pe lângă țintă cu capul (43).

Campioana a deschis scorul chiar înainte de pauză, când Tănase l-a găsit excelent cu o pasă pe Chipciu, acesta a pătruns și l-a învins pe Lung: 1-0 (45).

Și în repriza a doua tot Steaua a fost mai bună și a presat la poarta lui Lung, dar Varela a reluat alături (47), în timp ce Chipciu (57) a șutat peste poartă. Chipciu a fost aproape de gol în min. 65, când șutul său a fost respins de Lung.

Astra s-a apropiat greu de poarta lui Arlauskis, cea mai bună fază fiind în minutul 67, când De Amorim a tras puternic, dar Szukala a respins în corner. Jocul bun al giurgiuvenilor a fost concretizat în golul egalării, reușit de Gabriel Enache, cu capul, pe spate (74), din centrarea lui Ben Youssef.

Keșeru a fost aproape să-l surprindă pe Lung cu un șut de la distanță (83), dar portarul Astrei a acordat corner. La poarta cealaltă, Junior Morais a tras din unghi, dar mingea s-a dus peste poartă (86).

În prelungiri, Fatai a avut o bună acțiune personală pe contraatac, dar șutul său a fost blocat in extremis de Varela (99). Steaua a răspuns printr-un șut bun al lui Chipciu (103), respins în corner de Lung.

La loviturile de departajare, Astra a fost mai bună, a transformat tot, în timp ce de la Steaua a ratat Lucian Filip.

Costel Gâlcă a debutat astfel cu stângul în postura de antrenor al Stelei.

Astra cucerește al doilea trofeu consecutiv în fața Stelei, după ce s-a impus în fața ”roș-albaștrilor” și în finala Cupei României, tot pe Arena Națională, la loviturile de departajare, cu 4-2 (0-0, după prelungiri). Steaua are în palmares șase Supercupe ale României.

Steaua București — Astra Giurgiu 1-1 (1-0, 1-1), după prelungiri; 3-5 la loviturile de departajare
Au marcat: Alex Chipciu (45), respectiv Gabriel Enache (74).

Au executat în ordine loviturile de departajare: Valerică Găman 0-1 (gol), Claudiu Keșeru 1-1 (gol), Takayuki Seto 1-2 (gol), Lucian Filip 1-2 (ratare — apără Lung), Junior Morais 1-3 (gol), Paul Pîrvulescu 2-3 (gol), Vincent Laban 2-4 (gol), Iasmin Latovlevici 3-4 (gol), Constantin Budescu 3-5 (gol)

București, Arena Națională: 15.000 spectatori

Supercupa României 2014

Au evoluat echipele:
Steaua: 24. Giedrius Arlauskis — 2. Cornel Râpă, 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 14. Iasmin Latovlevici — 11. Andrei Prepeliță, 8. Lucian Filip — 7. Alexandru Chipciu, 12. Nicolae Stanciu (22. Paul Pîrvulescu, 78), 10. Cristian Tănase (căpitan) — 9. Gabriel Iancu (28. Claudiu Keșeru, 72). Antrenor: Costel Gâlcă.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 13. Alin Toșca, 26. Ionuț Neagu, 27. Răzvan Grădinaru, 97. Robert Vîlceanu.

Astra: 1. Silviu Lung jr — 9. Gabriel Enache, 25. Valerică Găman, 5. Syam Ben Youssef, 13. Junior Morais — 6. Seidu Yahaya, 14. Vincent Laban, 8. Takayuki Seto — 18. Marian Cristescu (91. William De Amorim, 46), 10. Constantin Budescu (căpitan) — 19. Sadat Bukari (21. Kehinde Fatai, 46). Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 33. Dănuț Coman — 22. Cristian Oros, 28. Alexandru Ioniță II.
Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Mircea Grigoriu (București), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitri asistenți adiționali: Robert Dumitru (Sf. Gheorghe/CV), Marcel Bîrsan (București); arbitru de rezervă: Daniel Mitruți (Craiova)
Observatori: Octavian Goga (Brașov), Patrițiu Abrudan (Cluj-Napoca)
Cartonașe galbene: Szukala (23), Prepeliță (26), Ben Youssef (61), Chipciu (69), Junior Morais (69), Laban (80), Râpă (87), Seto (113).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.