FRF a integrat un nou turneu final de juniori la nivel global

La inițiativa Federației Române de Fotbal, de anul viitor va lua naștere o nouă competiție internațională, dedicată juniorilor sub 15 ani

Federația Română de Fotbal a obținut o victorie uriașă în fotbalul mondial, atât la nivel administrativ, cât și din punct de vedere al imaginii. Concret, forul condus de Răzvan Burleanu a pus bazele unui proiect care viza creearea unei noi competiții dedicate juniorilor sub 15 ani, iar ideea a fost salutată și aprobată în unanimitate la Întâlnirea Regională a Federațiilor de Fotbal din sud-estul Europei, găzduită de București.

Astfel, începând din 2019, 14 țări din zona noastră de continent (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Macedonia, Grecia, Kosovo, Muntenegru,Rusia, Serbia, Slovenia, Turcia și România) vor lua startul la competiția al cărui proiect a fost gândit și creat în totalitate de oamenii din Federația Română de Fotbal.

”Este un punct important al federației, o idee veche pe care am dezbătut-o în ultimii doi ani, iar acum suntem fericiți că totul prinde formă. Dacă vom da timpul inapoi, ne vom aminti că această competitie a luat naștere București, la inițiativa noastră. Propunerea de la FRF a fost aprobată în unanimitate , iar noua competiție destinată juniorilor Under 15 ani se va desfășura la nivelul celor 14 federații nationale, apoi se vor alătura alte 2 echipe naționale în fiecare an. Noi ne dorim ca ele să vină din Asia sau America de Sud. E important să dăm posibilitatea jucătorilor tineri să aibă parte de meciuri tari și adversari de pe alte continente. Strategia a fost aprobată direct, toate detaliile de organizare, inclusiv despre formatul competițional, totul s-a decis la propunerea noastră. Prima țară care va organiza competiția va fi Turcia, anul viitor, apoi noi ne dorim să găzduim acest turneu” – Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Davor Suker și șeful federației engleze la București

Printre invitații la ședința care a avut loc la București s-au aflat și oficialii celor mai vechi federații din lume, cea engleză și cea britanică. Șeful fotbalului din Anglia a lăudat inițiativa românilor, precizând importanța unor astfel de competiții la nivelul copiiilor și juniorilor.

”Dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori este o prioritate pentru noi și pentru UEFA, ei reprezintă viitorul și trebuie să ne asigurăm că au parte de cele mai bune condiții. Principalul câștig al acestei Întâlniri Regionale a fost faptul că am cooperat. Este foarte important să știi ce idei și gânduri au țările vecine, să poți implementa strategii comune… nimănui nu-i plac surprizele iar în astfel de întâlniri se ajunge la un numitor comun. A fost o întâlnire productivă, am ascultat tot ce au avut de spus membrii. Am vizitat 44 de țări și am aflat lucruri noi de la fiecare în parte. Sub conducerea lui Răzvan Burleanu am descoperit lucruri interesante despre ce se întâmplă în această țară și în această zona a Europei” – Greg Clarke, președintele Federației engleze de fotbal.

Oficialii UEFA au lăudat eforturile FRF

Forul continental a avut reprezentanți la Întâlnirea Regională a Federațiilor de Fotbal din sud-estul Europei. Oficialii UEFA au apreciat ideea și munca depusă în ultimele luni de către români.

” Este foarte important să le dăm copiilor șansă de a juca meciuri tari la nivel înalt, iar președintele Răzvan Burleanu a susținut o prezentare excepțională vizavi de acest aspect. Toți cei prezenți la Întâlnirea Regională au fost încântați și au susținut proiectul în totalitate. Ideea acestei competiții este să creem viitoarele superstaruri, iar copiii să aibă ocazia să evolueze într-un turneu major. Copiii și juniorii sunt mereu în centrul atenției la UEFA, de aceea suntem extrem de încântați de propunerea venită de la Federația Română de Fotbal. A fost o întâlnire productivă, toți cei prezenți sunt interesați să crească acest fenomen. Suntem fericiți că am luat parte la discuții, vrem să determinăm cât mai mulți oameni să joace fotbal, să meargă la meciuri, să urmărească partidele la televizor. Noi, la UEFA, iubim fotbalul și țelul nostru este să facem cât mai mulți oameni să se îndrăgostească de fotbal așa cum am făcut-o noi” – Noel Mooney, președintele National Associations Business Development.

”Am avut pe agenda de lucru subiecte foarte interesante și sunt încântat de primirea de care am avut parte și de felul în care Federația Română de Fotbal a organizat evenimentul. Principalul țel al acestei întâlniri a fost stabilirea unei baze de cooperare în zonă, stabilirea unor strategii comune între țările vecine. Răzvan Burleanu a susținut o prezentare de excepție, din punct de vedere administrativ lucrurile stau foarte bine. Știm că nu este deloc ușor să faci treabă bună când iei totul de la zero.  FRF are o viziune importantă vizavi de dezvoltarea fotbalului”  – Zoran Lakovic, director UEFA pentru National Associations Divison.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.