Handbal feminin: România, în finala Campionatului Mondial Under-18 din Macedonia

Reprezentativa României s-a calificat în finala Campionatului Mondial de handbal feminin Under-18 din Macedonia, vineri, la Ohrid, după ce a învins formația Muntenegrului cu scorul de 28-25 (12-13), în semifinale.

Elevele antrenorilor Aurelian Roșca și Gavril Kozma au început excelent și conduceau cu 5-1 după șapte minute de joc. Muntenegru a revenit în joc și a redus diferența, la 6-5 (12), pentru ca în minutul 16 să restabilească egalitatea, iar în minutul 25 chiar a preluat conducerea, cu 11-10. La pauză, Muntenegru a intrat cu un avantaj minim, 13-12, după ce condusese și cu 12-10.

În prima parte a reprizei secunde cele două formații au alternat la conducere, dar România a reușit să se desprindă la două goluri, 21-19 (45), și s-a menținut în avantaj până la final, cu o singură excepție, când Muntenegru a egalat la 24-24 (55). Acest lucru le-a întărâtat și mai mult pe românce, care au marcat de patru ori la rând și au tranșat disputa.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Cristina Laslo — 10, Bianca Maria Bazaliu — 9, Lorena Ostase — 5, Alina Ilie — 2, Daniela Corban — 1, Dana Abed-Kader — 1. Cea mai bună jucătoare a învinselor a fost Durdina Jaukovic, cu 12 goluri.

În finală, programată duminică, la Ohrid, de la ora 18,00 (ora României), tricolorele vor înfrunta  Germania.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.