HCM Baia Mare, debut cu o victorie la turneul din Slovacia

În prima partidă disputată în cadrul Memorialului „Tomáš Jakubčo”, ajuns la a 21-a ediţie, HCM Baia Mare a învins în această dimineaţă DVSC Debrecen cu scorul de 34-32 (21-15). Cele două echipe se întâlniseră şi în turneul internaţional de la Cluj, succesul fiind şi atunci tot al româncelor, la scorul de 34-29 (20-16). Circa 200 de spectatori au asistat azi la partida jucată în arena Chemkostav. La Memorialul „Tomáš Jakubčo” din Michalovce (Slovacia), pe lângă campioana României şi echipa gazdă, Iuventa Michalovce, mai participă Astrakhanocka Astrakhan din Rusia şi DVSC Debrecen din Ungaria.

HCM a început partida de azi cu o singură jucătoare din România în teren, Luciana Marin. Arenhart a apărat poarta băimărencelor, Do Nascimento şi Herrem au jucat pe extreme, Artsiukhovich şi Gjorgjijevska pe interi, respectiv Makeeva a fost pivotul HCM-ului. „Garniturile” echipei băimărene au fost schimbate, însă, din 15 în 15 minute. La pauză avantajul era al HCM-ului la scorul de 21-15, pentru ca în minutul 34 băimărencele să beneficieze de un avantaj de nouă goluri: 24-15. Profitând de faptul că tehnicianul Costică Buceschi a testat diferite formule de echipă, gruparea din Ungaria a reuşit să se apropie, în ciuda acestui fapt, însă, victoria campioanei României nu a fost pusă niciun moment sub semnul întrebării. Scor final: 34-32 pentru Baia Mare.

Pentru HCM au evoluat azi: Arenhart (6 intervenţii), Cetăţeanu (4+1) – Herrem 8, Artsiukhovich 6, Makeeva 4, Geiger 3, Gjorgjijevska 3 (1), Do Nascimento 2, Szucs 2, Marin 2 (1), Davidenko 2 (1), Tătar 1, Tiron 1.

Nu participă la acest turneu cele cinci jucătoare convocate la naţionala României (Paula Ungureanu, Ada Nechita, Valentina Ardean Elisei, Eliza Buceschi şi Laura Oltean) şi nici cele două accidentate, Geta Diniş Vârtic şi Lois Abbingh.

Programul meciurilor (ore locale)

Vineri, 8 august
18.00 Iuventa Michalovce – Astrakhanocka Astrakhan 27-24

Sămbătă, 9 august
10.00 DVSC Debrecen – HCM Baia Mare 32-34
16.30 DVSC Debrecen – Astrakhanocka Astrakhan
18.30 Iuventa Michalovce – HCM Baia Mare
20.30 cină festivă pentru oficialii echipelor participante

Duminică, 10 august
10.00 Iuventa Michalovce – DVSC Debrecen
12.00 HCM Baia Mare – Astrakhanocka Astrakhan
14.00 festivitate de închidere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.