HCM Baia Mare dispută azi, la Cluj, primul meci oficial din 2016

hcm2În primul meci oficial al anului 2016, HCM Baia Mare va evolua azi la Cluj Napoca, în compania U Alexandrion, într-o partidă programată de etapa 14 a Ligii Naționale – prima din retur. În tur, în Baia Mare, HCM-ul se impunea la începutul sezonului cu 36-26 (19-11), clujencele nereușind nici măcar o singură dată să fie în avantaj acasă la vicecampioanele României.

Băimărencele încep a doua parte a campionatului de pe locul 2 al clasamentului, cu 36 de puncte, HCM-ul fiind la trei puncte în urma liderului CSM București. De altfel distanța dintre cele două candidate la titlul național este dată tocmai de victoria pe care echipa din capitală a repurtat-o în fața HCM-ului la scorul de 24-21 tocmai în ultima etapă de tur.

“Este primul joc din acest an și vine după o pauză de circa o lună și jumătate de dispute în campionatul intern. Astfel încât privim această partidă ca pe o oportunitate de a lega din nou relațiile de joc din cadrul echipei noastre”, a declarat antrenorulAurelian Roșca.

Adversara de azi a băimărencelor a reușit doar patru victorii în prima jumătate a Ligii Naționale, cele 12 puncte astfel acumulate plasând U Alexandrion abia pe locul 11. Clujencele au învins cu 28-27 Corona Brașov (etapa 2), cu 22-21 Măgura la Cisnădie (etapa 3), cu 32-28 HC Alba la Sebeș (etapa 5) și cu 26-21 CSM Unirea Slobozia (etapa 10).

În tur, victoria a revenit fără drept de apel HCM-ului, care s-a impus cu 36-26, după primele 30 de minute de joc scorul fiind 19-11. O partidă în care clujencele nu s-au aflat niciodată în avantaj. Adriana Nechita cu 9 goluri pentru gazde și Corina Biriș cu 8 pentru clujence erau la acea oră principalele marcatoare pentru echipele lor.

Meciul dintre U Alexandrion Cluj Napoca și HCM Baia Mare din cadrul etapei 14 a Ligii Naționale se dispută azi, 6 ianuarie, cu începere de la ora 18.00. Partida va fi transmisă în direct de DigiSport și va fi arbitrată de Claudiu Belean și Valentin Călina, observator fiind desemnat Gheorghe Năsturel.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.