HCM Baia Mare, în stare de şoc 30 de minute cu Neptun Constanţa. Buceschi: „Sunt probleme de adaptare cu mai multe jucătoare transferate”

HCM Baia Mare a câştigat cu 36-23 în faţa echipei Univ. Neptun Constanţa, în primul meci al etapei a 4-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Campioana a câştigat la o diferenţă majoră, deşi în prima repriză a fost condusă cu 5 goluri, iar la pauză a avut un deficit de două goluri, 13-15.

 HCM Baia Mare nu are cel mai convingător start de campionat în Liga Naţională de handbal feminin, unde este socotită principala favorită la titlu după investiţiile făcute. După partidele cu CSM Ploieşti şi CSM Cetate Deva, în care a avut dificultăţi să se desprindă, campioana României a avut o primă repriză groaznică şi în faţa echipei Univ Neptun Constanţa. Adversara, venită fără antrenorul principal Ion Crăciun, care şi-a anunţat demisia la începutul săptămânii, şi doar cu un lot de 10 jucătoare, a ţinut în şah HCM Baia Mare în primele 30 de minute. După 18 minute, antrenorul Costică Buceschi a fost nevoit să ceară time-out, după ce Neptun avea patru goluri avans pe tabelă, scor 8-4. Constanţa a continuat însă să surprindă şi să se desprindă la 11-6 (min. 22). Baia Mare a reuşit să se trezească pe final de repriză şi să revină la 13-15.

Buceschi: „La pauză, le-am spus fetelor câteva lucruri de <<dulce>>”

Cu siguranţă, în pauză n-a fost linişte în vestiarul campioanei. „Le-am spus câteva lucruri de <<dulce>>, câteva lucruri coerente, ce trebuie să facem. Fetele au căpătat încredere, poarta a început să funcţioneze, iar situaţia a revenit la normal. În prima repriză am făcut foarte multe greşeli, iar Constanţa a jucat la limita regulamentului şi i-a ieşit. Felicitări Neptului pentru handbalul econom, la rezultat, pe care l-a arătat”, a declarat pentru ProSport antrenorul Costică Buceschi.

După pauză, HCM a revenit pe teren cu o altă atitudine, iar acest lucru a „produs” şi rezultate. În numai trei minute, HCM a întors scorul de la 13-15, la 17-15, însă diferenţa s-a făcut după minutul 40. În intervalul de minute 40-50, gazdele au reuşit un parţial de 8-1, astfel că şi suporterii, probabil, s-au mai liniştit. HCM a câştigat la final cu 36-23, un scor mai aproape de realitate, însă cu siguranţă Baia Mare nu traversează cea mai bună perioadă. Pentru echipa campioană urmează acum primul examen important al sezonului, partida din deplasare cu Corona Braşov, programată pe 17 septembrie.

Doar patru jucătoare din cele 10 transferate de HCM sunt peste 50% din potenţial


Antrenorul Costică Buceschi are mari bătăi de cap în acest debut de campionat

La sfârşitul partidei, Costică Buceschi a recunoscut faptul că în sânul echipei HCM Baia Mare sunt probleme. „Sunt probleme de adaptare cu mai multe jucătoare care au fost aduse. Doar patru din cele 10 jucătoare noi aduse sunt în prezent la ceea ce noi am vrut. Restul nu sunt nici la 50% din potenţial. Strategia pe care am stabilit-o la început nu mai este valabilă, nu vom reuşi să ne batem pe toate cele trei fronturi dacă nu vom integra toate fetele”, a susţinut antrenorul echipei HCM. Costică Buceschi nu s-a ferit să nominalizeze handbalistele care au scăpat de problemele de adaptare, precizând că în acest moment Baia Mare funcţionează la capacitate maximă doar cu 10 componente: „Din echipa de anul trecut mai avem 10 jucătoare, din care două sunt accidentate. Alături de ele Camilla Herrem şi Barbara Arenhart s-au acomodat foarte bine, restul se exprimă mai greu”.


Camilla Herrem este una din puţinele jucătoare transferate în pauză de HCM care s-a acomodat la echipă

Antrenorul campioanei a exclus varianta ca în perioada următoare să mai fie transferate noi jucătoare: „O handbalistă evoluează bine când se simte bine, atunci şi relaţiile de joc sunt îmbunătăţite. Varianta cea mai bună este să le facem şi pe celelalte să se integreze, să joace la nivelul pentru care au fost aduse. Handbalistele au fost transferate pe valoare, nu pentru greutatea lor, pentru înălţimea lor sau pentru naţionalitate. Dacă se vrea o formulă ca la CSM Bucureşti, cu un prim <<7>>, atunci nu vom reuşi integrarea lor”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.