HCM Baia Mare la a treia înfrângere consecutivă în Grupa A – EHF Champions League

hcm0Pentru punct sau puncte au mers băimărencele de la HCM în Rusia, la Rostov-Don, dar vicecampioana României a suferit a treia înfrângere consecutivă în Grupa A – EHF Champions League. După ce HCM s-a aflat în mai multe rânduri în situații de avantaj (ultima dată în minutul 44), cu 27-26 s-a impus campioana Rusiei, cea care rămâne neînvinsă în fruntea clasamentului. Allison Pineau, cu 10 reușite, a fost principala marcatoare a partidei.

După trei minute este 2-0 pentru rusoaice, primul gol al HCM-ului venind de la Pineau, în minutul 3, în urma transformării unei aruncări de la 7m. Gazdele mai beneficiază de avantaj de două goluri în acest debut de confruntare în minutul 4 (3-1) și 7 (4-2). Urmează golurile lui Pineau și Do Nascimento și, după opt minute, este egal: 4-4. Două minute mai târziu, cele două adversare sunt din nou la egalitate, la 10. Pineau plusează și este 5-6 în minutul 10. Este prima situație de avantaj pentru Baia Mare în Rusia după ce, în meciul tur, handbalistele lui Aurelian Roșca nu reușiseră niciodată să conducă în fața puternicei echipe din Rostov-pe-Don. Managarova (argint viu în jocul de azi) egalează la 6, Shymkute (din 7m) readuce echipa gazdă în avantaj: 7-6 în minutul 14. Abbingh egalează două minute mai târziu și căpitanul băimărencelor, Ardean Elisei, înclină din nou balanța în favoarea HCM-ului: 7-8 în minutul 16. Shymkute (din nou din 7m) egalează, Pineau punctează pentru 8-9 în minutul 18. Urmează, însă, trei goluri consecutive pentru Rostov-Don (de două ori înscrie Shymkute, o dată Ilina) și după circa 13 minute rusoaicele refac avantajul de două goluri: 11-9 în minutul 20. Time out pentru Baia Mare. Băimărencele aleargă după egalare și finalul primului act le aparține: de la 14-12 cu trei minute înainte de pauză se ajunge la 14-15 după golurile lui Jezic, Pineau și Abbingh. Spectacolul din primele 30 de minute a fost pasionant, iar scorul în favoarea HCM-ului legitimează speranța cu care handbalistele lui Aurelian Rișca au mers în Rusia, aceea de a se întoarce acasă cu punct(e).

hcm1Bobrovnikova “explodează” în debutul actului secund și înscrie primele trei goluri ale echipei gazdă, HCM-ul replicând printr-un singur gol, dat de Pineau – cea mai puternică “armă” din atacul băimărencelor. Scor 17-16 în minutul 36. Abbingh din 7m și aceeași Pineau readuc vicecampioana României în avantaj pe terenul liderului neînvins al Grupei A: 17-18 în minutul 38. Trei goluri ale gazdelor îl determină pe Aurelian Roșca să solicite timp de odihnă la scorul de 20-18, în minutul 42. Indicațiile sunt utile și HCM revine la conducere la scorul de 20-21, în minutul 44, după golurile lui Pineau, Do Nascimento și Abbingh.

hcmVa fi, însă, ultima situație de avantaj pentru Baia Mare… Sen dă primul ei gol din această partidă și este dublată de Managarova: 22-21 în minutul 45. Marin egalează la 22 în minutul următor. Vin patru reușite consecutive pentru gazde (prin Slivinskaya și prin aceeași Managarova) și rusoaicele se desprind la patru goluri: 26-22 cu cinci minute înainte de final. Time out pentru Baia Mare. Jezic punctează pentru 26-23 în același minut, Sen vine cu replica un minut mai târziu, Ardean Elisei strânge din nou scorul (27-24 în minutul 58), Gjeorgjievska apropie HCM-ul la două goluri cu un minut înainte de final, dar ratează mai apoi șansa de a egala. Tabela este închisă de golghetera partidei, Allison Pineau, care transformă o aruncare de la 7m și meciul se încheie la scorul de 27-26.

hcm2Pe intervențiile salvatoare ale Paulei Ungureanu în apărare și pe flerul centrului Allison Pineau (83% procentaj de eficacitate) în atac a fost construit jocul băimărencelor azi, acestea reușind să pună probleme robustei campioane a Rusiei la ea acasă până în minutul 46. Din păcate, însă, pe final de meci vicecampioanele României nu mai rezistă grupării din Rostov-pe-Don și se văd nevoite să contabilizeze al treilea eșec consecutiv în Grupa A, HCM-ul rămânând cu cele două puncte obținute în prima etapă, la Ljubljana.

Rostov-Don – HCM Baia Mare 27-26 (14-15)

Palatul Sportului din Rostov-pe-Don; etapa 4 din Grupa A;
Au arbitrat: Saso Krkacev – Gjoko Kolevski (Macedonia);
Delegat EHF: Josip Posavec (Croația);

Aruncări de la 7m: 6-5 (transformate 4-4, au ratat Ilina și Shymkute, respectiv Abbingh);
Minute de eliminare: 4-8;

Rostov-Don: Lunde (8 intervenții), Sedoykina (3+1) – Managarova 6, Borshchenko 5 (1 din aruncare de la 7m), Bobrovnikova 4, Shymkute 4 (3), Ilina 2, Sen 2, Slivinskaya 1, Davydenko 1, Makeeva 1, Petrova 1, Ardekova, Kiseleva, Punko, Stepanova; antrenori: Jan Leslie – principal și Tatjana Bereznjak – secund;

HCM Baia Mare: Ungureanu (15+2), Munteanu – Pineau 10 (3), Abbingh 4 (1), Jezic 3, Ardean Elisei 2, Do Nascimento 2, Gjeorgjievska 2, Geiger 1, Marin 1, Nechita 1, Perianu, Szucs, Tănăsie, Oltean, Tătar; antrenor: Aurelian Roșca; director tehnic: Ioan Băban;

sursa:hcmbaiamare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.