HCM Baia Mare obţine la Deva a treia victorie din Liga Naţională

În a treia etapă din Liga Naţională de handbal feminin, HCM Baia Mare a jucat azi la Deva, în compania echipei CSM Cetate Devatrans. Băimărencele s-au impus cu 32-28 (15-13), dar au muncit din greu pentru această victorie. Eliza Buceschi, având 12 goluri înscrise în această partidă, a fost azi „vioara întâi” pentru campioana României.

Cu Cartaş bătăioasă în atac şi cu Miskovic inspirată în poartă, gazdele au avut un început de meci neaşteptat de puternic, punând probleme HCM-ului. După trei goluri consecutive reuşite de echipa din Deva, distanţa ajunge la trei goluri: 7-4 în minutul 12, moment în care antrenorul băimărencelor solicită time out şi „mută”, luând-o pe Cartaş om la om. În minutul 24 băimărencele restabilesc egalitatea, iar două minute mai târziu se află pentru prima dată la conducere: 12-13. Prima repriză se termină cu scorul de 13-15.

În actul secund handbalistele din Deva nu mai reuşesc decât să se apropie la un gol, fără să mai aibă puterea să egaleze sau să revină la cârma jocului. Băimărencele, însă, reuşesc să se desprindă până la maximum şase goluri (prima dată în min. 49, la 21-27; ultima oară la 23-29, min. 52). Victoria este obţinută la scorul de 32-28, dar campioana nu a strălucit în această partidă.

CSM Cetate Devatrans – HCM Baia Mare 28-32 (13-15)
Au arbitrat: Mihai Pârvu şi Alin Stamatoiu (Bucureşti);
Observator FRH: Doru Dordea (Sibiu);
Aruncări de la 7m: 6-6 (transformate 6-5, a ratat Marin);
Minute de eliminare: 6-10;

Cetate Deva: Miskovic (9), Poenaru (6, a apărat un 7m), Şuba (2) – Cartaş 9 (6 din 7m), Krnic 6, Simion 4, Din 4, Malac 2, Şovar 2, Petrinja 1, Toth, Stângu, Nicu. Antrenor: Gligore Czari;

HCM Baia Mare: Ungureanu (3), Arenhart (6) – Buceschi 12 (2), Lobach 3, Makeeva 3, Davydenko 3,  Marin 3 (1), Tiron 3 (2), Herrem 2, Oltean 1, Ardean Elisei 1, Nechita 1, Gjorjijevska, Tătar, Artsiukhovich, Szucs. Antrenori: Costică Buceschi şi Magda Kovacs.

foto (c) Cristi Muresan

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.