HCM Baia Mare pierde cu 26-32 jocul de la Corona Brașov

hcmPartida care a închis în această seară etapa 21 a adus surpriza, vicecampioanele României pierzând cu 26-32 (14-18) la Brașov, în compania Coronei, într-un joc în care HCM nu s-a aflat niciodată în avantaj, iar gazdele s-au desprins până la maximum 10 goluri. Distanța dintre CSM București, liderul clasamentului, și Baia Mare crește astfel la 6 puncte cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Chiper deschide scorul, Do Nascimento vine cu replica și este 1-1 după primele două minute de joc. Aceasta se va dovedi a fi ultima situație de egalitate în confruntarea dintre ASC Corona 2010 Brașov și HCM Baia Mare din a 21-a etapă a Ligii Naționale. Ceea ce promitea a fi spectacol handbalistic s-a dovedit a fi o partidă în care despre echilibru s-a putut vorbi doar în primele cinci minute ale jocului, dat fiind că – de la 4-3 -, gazdele punctează de șase ori consecutiv și, în minutul 14, scorul este unul incredibil: 10-3. Acesta este avantajul maxim atins de brașovence în prima repriză. Băimărencele reușesc să strângă scorul (16-14, minutul 29), dar Zamfir și Burghel-Neagu au ultimul cuvânt: 18-14 scor la pauză.

În actul secund, în loc ca motoarele angrenajului băimărean să fie turate la maximum pentru obținerea celor trei puncte vitale în lupta pentru titlul național, tot brașovencele sunt cele mai inspirate, profitând de erorile adversarelor lor. Astfel diferența crește până la 10 goluri: 29-19 (min. 45), 31-21 (51). În ultimele minute, cu un zvâcnet (tardiv) de orgoliu, băimărencele recuperează din handicap și partida se termină cu scorul de 32-26.

Este a doua înfrângere suferită de HCM în acest sezon de Liga Națională, un pas greșit care le distanțează pe băimărence la șase puncte de contracandidata la titlul național, CSM București, cu cinci etape înainte de finalul campionatului. Baia Mare va mai juca acasă cu HCM Roman, CSM Ploiești și CSM București, respectiv în deplasare la Craiova și Slobozia. CSM București are etape acasă cu Craiova, Slobozia, Cluj și în deplasare la Ploiești și Baia Mare. Deocamdată, însă, campionatul se oprește până în 26 martie datorită programului echipei naționale.

ASC CORONA 2010 BRAȘOV – HCM BAIA MARE 32-26 (18-14)
Liga Națională, etapa 21;
Sala sporturilor ”D.P. Colibași” din Brașov;
Au arbitrat: Cristina Năstase (București) și Simona Stancu (Buzău);
Observator FRH: Valter Dăncescu;
Aruncări de la 7m: 1-3 (transformate 0-2, au ratat Cartaș, respectiv Abbingh);
Minute de eliminare: 6-4;

ASC Corona 2010 Brașov: Mîrcă-Olariu (7 intervenții), Dedu (9), Hosu (a apărat o aruncare de la 7m) – Zamfir 10, Chiper 6, Hotea 6, Pricopi 4, Rațiu 2, Cartaș 2, Burghel-Neagu 1, Bondar, Țăcălie, Marcu, Dincă. Antrenori: Bogdan Burcea și Dumitru Berbece.

HCM Baia Mare: Ungureanu (2), Munteanu (4), Dumanska (1) – Do Nascimento 7, Pineau 5, Abbingh 5 (2 din aruncări de la 7m), Ardean Elisei 4, Tănasie 2, Perianu 2, Vizitiu 1, Marin, Tătar, Jezic, Szucs, Preda. Antrenor: Aurelian Roșca. Director tehnic: Ioan Băban.

sursa:hcmbaiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.