HCM Baia Mare s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League

12049503_10205882495847706_6874271145481216695_nCampania de calificare în sferturile de finală din Champions League s-a încheiat. Baia Mare a intrat în „main round” cu „zero” puncte și a reușit ,în final, ceea ce foarte puțini credeau că este posibil:calificarea. 5 victorii și o singură înfrângere este un bilanț excepțional pentru echipa noastră, în condițiile în care știm că există o multitudine de probleme în cadrul clubului.

Să te clasezi în fața campioanelor Germaniei și Franței,tări cu un potențial economic și sportiv incomparabil superior României, echipe pe care le-ai bătut în manșe duble reușind să le elimini din competiție nu este un lucru chiar la îndemâna oricui.Baia Mare a devenit o echipă apreciată și  respectată în Europa iar numele orașului este din ce în ce mai cunoscut.Am văzut asta în toate deplasările europene unde oricine știa de municipiul Baia Mare.

HCM,alături de Minaur,a devenit un „brand” al orașului și este absolut necesar ca autoritățile orașului să facă tot posibilul ca ceea ce s-a construit până acum să nu se destrame,să nu rămână doar amintire.S-a creat o emulație deosebită și în rândul suporterilor,sala este mereu plină,oamenii au investit sentimente și resurse financiare, ba mai mult, echipa are mulți susținători din țară, suporteri care vin la meciuri în Baia Mare din orașe precum:Deva,Bistrița,Turda,Cluj Napoca,Satu Mare,Carei,Oradea,Zalău etc.sau chiar din străinătate,dacă-ar fi să dau doar exemplu lui Michael Morjan,un neamț din Dortmund,care face tot posibilul să fie prezent la meciurile HCM-ului ,oameni care, alături de fete,fac ca numele orașului să fie din ce în ce mai cunoscut și apreciat.

Pentru HCM Baia Mare urmează în perioada 1-10 aprile , două meciuri teribile cu Campioana Europei, Buducnost Podgorica din Muntenegru.Mulți, nu ne dau nicio șansă în fața echipei la care joacă cea ma bună jucătoare a lumii în 2015 (Cristina Neagu).Însă fetele noastre au dovedit,de multe ori, că imposibilul poate deveni posibil așa că, de ce n-am putea elimina și Buducnost reușind o fantastică calificare în Final4-ul ce se va disputa pe 7 si 8 mai la Budapesta? Eu sunt convins că HCM are potențial să învingă Campioana Europei iar mai departe putem să „visăm” orice. În orice caz, chiar și dacă vor fi eliminate, performanța calificării în sferturi, rămâne pentru HCM una deosebită.

Dar, până în aprile, să urăm celor 9 fete de la HCM, convocate la echipa Națională pentru meciul cu Norvegia, de la Cluj din 9 martie, mult succes!

Felicitări HCM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.