Interviuri pe repede înainte: Sione Ingo Fakaosilea

Vine din emisfera sudică, şi este primul stranier intervievat din familia Zimbrilor. E unul din cei trei “muschetari” tongalezi, familist, şi cu un bun simţ ieşit din comun. Sione Ingo Fakaosilea, cu toate barierele lingvistice, a fost amabil să ne răspundă întrebărilor din “Interviul pe repede înainte”

Sione, anul acesta ai sosit la Baia Mare, de ce ai ales să joci pentru această echipă?
Sunt foarte recunoscător pentru această oportunitate de a juca pentru Ştiinta Baia Mare. Este o şansă pentru o viaţă mai bună, pentru mine şi pentru familia mea rămasă acasă, în Tonga. Sunt fericit şi mulţumesc clubului şi colegilor mei pentru dragostea şi suportul arătat.

Ne poţi spune când ai inceput să practici rugby şi cum s-a întâmplat?
Am început acest sport încă din timpul liceului, la Tupou College Toloa, şi iubesc din toată inima acest frumos sport, chiar dacă nu sunt vreun erou sau superstar, eu dau tot ce pot pe teren pentru că ştiu că tatăl ceresc mă va binecuvânta cu talent şi îmi va lumina calea.

Care crezi tu că sunt diferenţele dintre rugby-ul din Romania şi cel din emisfera sudică?
Diferenţa dintre Baia Mare şi emisfera sudică e modul în care fiecare jucător se implică aici în meci, fiindcă fiecare jucător îşi impune un ţel şi încearcă pe cât posibil să-l îndeplinească şi asta reprezintă cine eşti tu.

Cum este să joci atât de departe de familia ta şi care este ţelul tău in carieră?
Am avut atât experienţe fericite cât şi triste. Am fost fericit că pot juca rugby aici la Baia Mare, dar în acelaşi timp sunt trist pentru că sunt departe de familia mea. Am învăţat să respect şi să învăţ din greşeli, pentru a putea să spun că eu azi am făcut un lucru bun în lumea asta.

Ce crezi despre Baia Mare si despre echipa noastră? Care îţi sunt planurile personale pentru viitor?
Mi-am propus un ţel în cariera mea, acela de a trăi momente frumoase, şi îmi doresc ca într-o bună zi să zâmbesc ştiind că familia mea este aici cu mine. Eu cred că Baia Mare este un oraş frumos, cu oameni politicoşi şi cumsecade. Sper numai la lucruri bune la fiecare meci.

La final te rugăm să transmiţi un mesaj suporterilor echipei CSM Ştiinţa Baia Mare
Îmi doresc ca pe viitor să fac tot ce pot să îmi îmbunătăţesc jocul şi să urmez ceea ce Dumnezeu vrea să fac aici, pentru această echipă. Îmi doresc ca Baia Mare să fie fericită, atât cât voi juca pentru această echipă. Totodată îmi doresc să aduc bucurie şi fericire în familia mea, pe care o iubesc atât de mult. Mulţumesc, Baia Mare… Vă iubesc pe toţi… Nu vă fie frică… fiţi puternici… şi aveţi credinţă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.