La un singur gol de LIDER!!! FCM Baia Mare – UTA Bătrâna Doamnă 2-0 (1-0) FOTO

fcm5Derby-ul etapei a XX-a din seria Vest a Ligii 2, s-a jucat sub Dealul Florilor, la Baia Mare, unde s-au întâlnit două noi promovate în Liga 2: FCM Baia Mare și UTA Bătrâna Doamnă, respectiv locurile 3 și 4, înaintea acestei etape. Puțini ar fi anticipat la începutul campionatului că FCM Baia Mare și UTA Bătrâna Doamnă își vor disputa primele locuri ale clasamentului.

fcm3La capătul unui joc deloc spectaculos băimărenii antrenați de Dorin Toma și Cristian Bogdan s-au impus cu 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Silviu Balaure (min.41) și Vasile Pop (min.90). Din nou cel mai mare adversar al băimărenilor a fost starea terenului, care s-a prezentat execrabil și e greu de grezut că va putea arăta altfel într-un viitor apropiat, numai dacă ne gândim că sâmbăta vom primi vizita unei alte echipe care se bate la promovare: Gaz Metan Mediaș.

Partida a început cât se poate de prost pentru băimăreni, în min. 2 Curtuiuș a fost faultat în careu de Ignea. Ormenișan a apărat lovitura de pedeapsă executată slab de Strătilă, și a fost semnalul pentru trezirea fotbaliștilor băimăreni care au intrat în teren, parcă prea visători.

 fcm1După 15 minute de dominare rădeană, băimărenii reușesc să echilibreze mijlocul terenului și au prima ocazie de gol prin Codoban în min. 23, șutul acestuia de la 20 m trecând peste poarta apărată de Miron. Noua achiziție a băimărenilor Vasilache a încercat și el vigilența lui Miron, și după o incursiune pe partea stângă a atacului băimărean a șutat peste poartă. Arădenii au răspuns prin incursiunile pe partea dreaptă a lui Tănase, șutul cetrare al acestuia din min. 38 fiind prins de Ormenișan chiar la rădăcina barei.

 În min.41 FCM Baia Mare deschide scorul, la o incursiune pe partea dreaptă în careul arădean a lui Codoban, centrarea acestuia pe linia de 6 m îl găsește liber pe Silviu Balaure, care îndeplinește o simplă formalitate, trimițând cu capul balonul în poarta lui Miron: 1-0!

 După pauză, aspectul jocului nu se modifică foarte mult, cei mai periculoși fiind tot băimărenii care au ratat desprinderea pe tabela de marcaj în mai multe rânduri prin Vasilache (min. 59), Jurj (min.69) Codoban (min.61) și Ignea (min.71). De partea cealaltă cei mai periculoși de la oaspeți au fost Chindriș (min.60 și 86) și Rus (min.73 și 86) care au încercat fără succes poarta apărată de Ormenișan.

fcm.jpg2 În min.90 băimărenii au dat lovitura de grație oaspeților, când la o pătrundere a lui Silviu Balaure pe partea dreaptă a atacului, reușete să intre în careu, suturile acestuia fiind blocate în două rânduri de apărătorii arădenii, mingea deviază fericit la Vasile Pop care îl execută pe Miron și stabilște scorul final: 2-0!!!

A fost o victoie muncită și până la urmă meritată a elevilor antrenați de sărbătoritul Dorin Toma, care vineri 4 martie a împlit frumoasa vârstă de 39 ani! Pe această cale îi urăm și noi tehnicianului băimărean LA MULȚI ANI, să ducă FCM Baia Mare în play-off și Liga 1!

În urma acestui rezultat, FCM Baia Mare ocupă locul 2, la o diferență de …1 gol de liderul CSM Râmnicu Vâlcea, care a pierdut pe propriul teren disputa cu Gaz Metan Mediaș. Urmează o etapă intermediară, cu meci foarte greu la Tărlungeni, apoi un nou derby pentru băimăreni, sâmbătă pe teren (???!!!) propriu cu Gaz Metan Mediaș.

fcm.jpg4FCM Baia mare se află până acum în grafic pentru una din pozițiile care dau dreptul la participarea în play-off, dar așa cum am mai arătat are un program infernal, în comparație cu alte contracandidate. Valoaerea lotului băimărean și rezultatele de până acum dau speranțe suporterilor băimăreni, care în partida cu UTA Bătrâna Doamnă au fost la înălțime, ca în vremurile bune!!!

 FCM Baia Mare – UTA Bătrâna Doamnă 2-0 (1-0)

Stadion Municipal ”Viorel Mateianu” Baia Mare;

Spectatori: cca 1000;

Au înscris: Silviu Balaure (min.41), Vasile Pop (min.90);

Cartonașe galbene: Ignea, Munteanu, Balaure, V.Pop, respectiv Botiș, Strătilă, Vlad, Rus;

Arbitrii: Florin Andrei (Tg. Mureș) – centru, Stelian Slabu (Brașov) și Valentin Dumitru ( Gherghița-Prahova) – asistenți, Cristian Brașovean – rezervă;

Observatori: Vasile Marc (Cluj Napoca) și Valer Vancea (Oradea)

FCM Baia Mare: Ormenișan – Străuț, Ilie Florin, Daminuță, Bușu, Ignea, Munteanu (Jurj min.54), Vasilache, Codoban (Sergiu Oltean min.76), Balaure, Cârjan (Vasile Pop min.71). Rezerve: Bota – Duruș, Păcurar, Dică. Antrenori: Dorin Toma (principal), Cristian Bogdan (secund), Mihai Ștețca (portari).

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Polgar, Botiș, Manea, Gligor, Strătilă (Rus min.61), Chindriș, Tănase (Vlad min.76), Man, Copil (Burlă min.29), Curtuiuș. Rezerve: Anca – Jorza, Filaret, Alin Roman. Antrenori: Roland Nagy (principal), Cristian Păcurar (secund)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.