Larvik ultima ESCALA din Grupa A! „Mergem în Norvegia cu gandul la victorie!”

hcm2HCM Baia Mare întâlneşte mâine, în Norvegia, Larvik HK, în ultima etapă din Grupa A – EHF Champions League. Bătălia se dă nu numai pentru locul secund din grupă, dar şi pentru puncte de dus în grupa principală. Dacă echipa gazdă are deja asigurate pentru etapa competiţională următoare două puncte câştigate tocmai de la HCM Baia Mare, handbalistele lui Aurelian Roşca nu au deocamdată niciun punct pentru grupa principală, dat fiind că ambele victorii ale vicecampioanei României în grupa A au fost obţinute în compania RK Krim Mercator, grupare care nu merge mai departe.

Va fi pentru a doua oară consecutiv când HCM Baia Mare iese din grupe şi se califică în grupele principale. În sezonul continental precedent, băimărencele au acces în grupele principale fără niciun punct, reuşind, în ciuda acestui lucru, să ajungă până în sferturile de finală ale EHF Champions League – acesta fiind nivelul cel mai înalt atins de HCM în titrata competiţie europeană.

Misiunea de a lua puncte echipei din Larvik este departe de a fi una facilă, nu numai pentru că norvegiencele au avantajul terenului propriu, dar şi din cauză că unele dintre jucătoarele care s-au confruntat cu probleme de sănătate sunt anunţate a fi „în cărţi” pentru confruntarea de mâine. Este vorba despre Amanda Kurtovic, Tine Stange şi Nora Mork, după cum anunţă eurohandball.com. De aceea nu este de mirare că antrenorul Tor Odvar Moen este optimist înaintea jocului cu Baia Mare: „Nu este nicio îndoială că meciul este crucial pentru ambele echipe în vederea grupei principale. Consider că avem mari şanse de a câştiga meciul de sâmbătă”. „Este un meci extrem de dificil, întâlnim un adversar extrem de robust. Va trebui să luptăm pentru fiecare minge, să fim concentraţi 60 de minute. Suntem conştienţi cât de important ar fi orice punct pe care l-am putea obţine”, a mărturisit Aurelian Roşca, antrenorul băimărencelor.

Larvik HK este pe locul 2 în clasamentul grupei, cu 6 puncte, în timp ce HCM deţine poziţia a treia de ierarhie, cu 4 puncte. În tur, norvegiencele s-au impus cu 29-31 (14-19) în Baia Mare. La acea oră, Allison Pineau cu opt reuşite era golghetera gazdelor, în timp ce surorile Mork, Nora şi Thea, cu câte nouă goluri fiecare, erau principalele marcatoare pentru Larvik. Cu un total de 41 de goluri date pentru Baia Mare în acest sezon european, Allison Pineau este golghetera Ligii Campionilor, în timp ce Amanda Kurtovic, cu 29, este principala autoare de goluri pentru adversara de mâine a băimărencelor.

În etapa anterioară din EHF Champions League, vicecampioanele României au învins cu 35-28 RK Krim Mercator, în timp ce norvegiencele au pierdut cu 25-26 partida de la Rostov-pe-Don.

Partida are loc mâine, de la ora 19.30, şi va fi arbitrată de francezii Said Bounouara şi Khalid Sami. La meciul din Arena Larvik delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost delegat Jutta Ehrmann-Wolf din Germania.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.