Liga Campionilor: HCM Baia Mare – Györi Audi ETO KC, în sala sporturilor „Lascăr Pană”, începând cu ora 18.30

hcmÎn ultima partidă din a doua etapă a grupei principale 2, HCM Baia Mare întâlneşte astăzi Györi Audi ETO KC, în sala sporturilor „Lascăr Pană”, începând cu ora 18.30. Se vor afla faţă în faţă campioana României – aflată la al doilea ei sezon de EHF Champions League şi în premieră calificată în a doua fază a grupelor – şi campioana Ungariei, care nu numai că evoluează pentru a 12-a oară în Liga Campionilor, dar a şi câştigat prestigioasa competiţie de două ori consecutiv.

Györi Audi ETO KC şi-a pierdut aura de invincibilitate europeană după ce a debutat cu stângul în această fază a Ligii Campionilor, pierzând pe propriul teren întâlnirea cu campioana Norvegiei, Larvik, la scorul de 25-26. Campioana României, în schimb, s-a simţit bine în Suedia şi a învins IK Savehof cu 28-26. Şi dacă înfrângerea în compania norvegiencelor a coborât campioana Ungariei un loc în clasament, până pe 2, victoria i-a adus echipei HCM Baia Mare primele două puncte din ierarhia grupei principale 2.

„Nu rezultatul este cel mai important pentru mine, ci să văd handbalistele că luptă până la final, că au încredere în ceea ce facem şi, dacă totul va fi făcut cu 100% implicare, atunci şi rezultatul pozitiv poate apărea”, a declarat antrenorul Tone Tiselj. „Cred că avem în faţă o şansă de aur să câştigăm!”, consideră Camilla Herrem. „Nu trebuie să ne gândim la absenţele de la echipa din Gyor. Este un adversar foarte puternic şi noi trebuie să dăm totul pe teren!”, a avertizat căpitanul HCM-ului, Valentina Ardean Elisei.

Cele două adversare de astăzi nu îşi vor măsura pentru prima dată forţele, ele intersectându-se în Liga Campionilor şi în sezonul anterior, atunci când victoria a revenit de fiecare dată deţinătoarei trofeului EHF Champions League: 33-21 în Baia Mare, 28-26 în Gyor.

Spaniolii Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla vor arbitra meciul de mâine. Observator din partea EHF va fi belgianul Klaus Dieter Convents.

Din această etapă a doua, în grupa principală 2 s-au jucat meciurile Metz Handball – IK Savehof 22-25 şi Larvik – Viborg HK A/S 31-18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.