Lista achizițiilor și zvonurilor în Liga Florilor MOL. Cinci jucătoare IMPORTANTE ar putea ajunge la Minaur Baia Mare

Lista achizițiilor și zvonurilor în Liga Florilor MOL. Cinci jucătoare IMPORTANTE ar putea ajunge la Minaur Baia Mare

Toate echipele de handbal sunt în pauză în acestă perioadă, dar pe piața transferurilor sunt informații destul de bogate. Cel puțin la ora apariției pandemiei de coronavirus, mai multe cluburi de la feminin aveau planuri mari.

Minaur Baia Mare este gata să se implice din nou în lupta la vârf în Liga Florilor MOL, din sezonul următor. În acest an competițional, echipa lui Costică Buceschi este favorită să termine pe locul 3.

Așadar, gruparea maramureșeană a ajuns la un acord cu Jovana Kovacevic, un inter stânga de 23 de ani care și-a încărcat bateriile la Buducnost, iar azi evoluează la Erd. De asemenea, brazilianca Larissa Araujo a semnat cu Minaur. Filippa Idéhn, Eliza Buceschi și Bianca Bazaliu sunt alte câteva handbaliste care ar putea ajunge în Baia Mare, dar lista nu se închide aici , conform prosport.ro.

CSM București și SCM Rm. Vâlcea sunt singurele grupări care au confirmat oficial transferurile realizate pentru sezonul următor.

Formația susținută de Primăria Capitalei a ajuns la un acord cu două handbaliste de top, este vorba despre Siraba Dembele și Alexandrina Barbosa Cabral. Campioana en-titre a răspuns la rândul ei cu trei achiziții de marcă, Zeljka Nikolic, Evgenija Minevskaya și Maren Nyland Aardahl.

După un sezon în care a avut ca obiectiv reacomodarea cu Liga Florilor MOL, Rapid București pregătește o lovitură de proporții pe piața transferurilor. Este vorba despre brazilianca Ana Paula Rodrigues Belo, care în ultimele sezoane a evoluat la Rostov Don. Conducătorul de joc ar urma să revină la București, după ce a câștigat Liga Campionilor cu CSM în 2016. Clubul din Giulești o mai are pe lista de achiziții pe franțuzoaica Julie Foggea (portar), care apără la Erd de trei sezoane. Claudia Constantinescu, Alexandra Badea și Gabriela Dobre vor ajunge la rândul lor, foarte probabil, la Rapid.

Măgura Cisnădie a avut un sezon mai slab, dar pregătește la rândul ei două tranferuri de top, doi dintre cei mai buni interi ai naționalei Poloniei, Sylwia Lisewska și Aleksandra Zych. Prima este jucătoare de bază azi la Minaur, în timp ce interul dreapta a evoluat în ultimii ani la Metz și Dortmund. Tot la Cisnădie ar mai putea veni două jucătoare de la Podravka, Elena Gjeorgjievska și Andreea Ianăși, dar și Timea Tătar.

SCM Craiova intenționează să meargă mai mult pe jucătoare din România, iar Alexandra Țăcălie Crăciun și Cristiana Nica sunt pe lista de achiziții. Gloria Bistrița o va readuce pe Ana Maria Măzăreanu, în timp ce Ljubica Nenezic ar putea ajunge la Dunărea Brăila.

Gloria Buzău, calificată în Final Four, speră să joace din toamnă în Cupa EHF, fiind și pe locul 4 în Liga Florilor MOL. Astfel, a bătut palma cu Bobana Klikovac (SCM Craiova) și Dijana Ujkic (Măgura Cisnădie).

Mai sunt și câteva cazuri particulare, cele ale jucătoarelor de la Corona Brașov. Sorina Tîrcă, Daria Bucur și Cristina Laslo sunt căutate de mai multe cluburi din Liga Florilor MOL. Primele două au însă șase mari să plece în străinătate. Sorina Tîrcă este în pole-position pentru un transfer la Podravka, deși are ofertă și de la Buducnost. Iar Daria Bucur are opțiunea Odense, pe lângă ofertele de la Vâlcea și CSM București. Cristina Laslo este pe lista tuturor echipelor mari din campionat. De asemenea, Bianca Bazaliu, pe lângă Minaur, mai are variantele CSM București, Gloria Bistrița și Gloria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.