SIMONA HALEP a câștigat INDIAN WELLS , după FINALA cu JELENA JANKOVIC, scor 2-6, 7-5, 6-4

halep

SIMONA HALEP – JELENA JANKOVIC. Simona Halep a câștigat duminică seară cel mai important titlu din cariera sa, după ce s-a impus în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Locul 3 WTA și a treia favorită în California, românca a învins-o în ultimul act pe sârboaica Jelena Jankovic, locul 21 WTA și cap de serie numărul 18, după un meci de un dramatism total, care a durat 2 ore și 40 de minute.

 Simona Halep a învins-o extrem de greu pe Jelena Jankovic, în trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-4.

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP – JELENA JANKOVIC 2-6, 7-5, 6-4

UPDATE: – 6-4: Simona Halep face break alb și câștigă turneul de la Indian Wells după o finală incredibilă, care a durat 2 ore și 40 de minute.

5-4Românca a condus cu 30-15 și a fost la doar două puncte de victorie, dar de la acel moment a început să comită greșeli, iar sârboaica a profitat și a făcut break. Jelena Jankovic va servi pentru 5-5 în decisiv.

 – 4-3După patru break-uri consecutive, sportiva noastră câștigă primul game pe propriul serviciu, la avantaj, și revine la conducerea decisivului. Jocul Simonei arată din ce în ce mai bine, comparativ cu evoluția sârboaicei, care a solicitat încă o dată intervenția antrenorului său, pentru a se consulta.

3-3Simona Halep egalează după un nou break, reușit la 15, și urmează la serviciu.

 – 2-2Românca răspunde în stil de mare campioană și face re-break la avantaj.

1-2: Simona Halep are în continuare probleme pe propriul serviciu și comite prea multe erori neforțate, permițându-i adversarei să facă primul break al setului 3. Românca îi face foarte ușor cadouri sârboaicei și muncește extrem de mult pentru punctele sale, iar după schimburile lungi pare epuizată.

– 1-0: Românca începe bine setul decisiv, cu game pe propriul serviciu.

A început setul decisiv, cu Simona Halep la serviciu.

–––––––

– 7-5: Simona Halep câștigă setul și împinge meciul în decisiv! Românca a mai reușit un break, la 30, după ce sârboaica i-a anulat prima minge de set. Sportiva noastră a revenit incredibil după ce Jelena Jankovic a servit pentru meci la 4-5 și a reușit trei game-uri consecutive. În California este ora 13:00, iar cele două jucătoare par să resimtă din plin căldura. Rămâne de văzut cine va rezista mai bine fizic în ultimul set.

– 6-5: Românca își face serviciul și trece la coducerea setului, fiind la un game distanță de a trimite meciul în decisiv. Simona Halep a revenit de la 0-15 și a făcut patru puncte consecutive.

– 4-5: Jankovic face fără prea mari probleme re-break-ul. Simona Halep nu reușește să încheie puncte care în mod normal ar reprezenta o simplă formalitate pentru ea și își pune adversara în situația de a servi pentru a câștiga trofeul. Sârboaica și-a chemat antrenorul înainte de următorul game, care ar putea fi ultimul al finalei.

– 3-4: Locul 3 WTA continuă să aibă probleme pe propriul serviciu, iar sârboaica mai face un break, la 15. Jelena Jankovic este extrem de relaxată, cu zâmbetul pe buze, în vreme ce românca este mult mai încordată și atacă foarte moale din poziții ideale, permițându-i adversarei să se redreseze.

– 3-3: Simona Halep egalează cu un game alb, dar jocul ei nu este deloc strălucitor, așa cum ne-a obișnuit. Toate cele patru puncte au venit după erori ale sârboaicei. Românca arată ca și cum ceva nu ar fi în regulă cu ea, lucru sesizat și de comentatorii britanici. Poate căldura o afectează sau este deranjată de vreo accidentare.

 1-2: Românca nu reușește să joace cu primul serviciu, iar în punctele cu serviciul 2 este o pradă ușoară pentru sârboaică. Mai mult, Halep i-a făcut cadou adversarei mingea de break, după o dublă greșeală, iar Jankovic a profitat și a câștigat game-ul pe serviciul advers.

– 1-1: În continuare sportiva noastră nu reușește să îi pună probleme adversarei când aceasta servește. Jankovic face primul game alb al setului.

– 1-0: Simona Halep începe setul 2 mai bine decât a făcut-o în primul și câștigă primul game pe propriul serviciu, la avantaj. Publicul o susține puternic pe româncă.

2-6: Jelena Jankovic nu are probleme pe propriul serviciu și câștigă primul set după 43 de minute de joc. Simona Halep trebuie să își revină și să concretizeze numeroasele șanse de game pe care le are, dar pe care le irosește cu ușurință. Echilibrul setului s-a rupt la 2-2, când, pe propriul serviciu, românca a avut 40-0, dar i-a permis adversarei să revină și să facă break.

2-5: Simona Halep a irosit din nou două mingi de game, permițându-i adversarei să revină de la 40-15. A ratat încă o șansă la avantaj, după care Jelena Jankovic a concretizat prima minge de break pe care a avut-o. Sârboaica va servi pentru a-și adjudeca primul set.

– 2-4: Jelena Jankovic reușește din nou să revină, de data asta de la 40-15 pentru Simona Halep. Sârboaica anulează cele două mingi de break ale adversarei și se desprinde. După ce a pierdut game-ul, românca a dat cu racheta de pământ de nervi.

– 2-3: Simona Halep îi face cadou un break adversarei. Românca a condus cu 40-0, după care a început să comită erori și i-a permis sârboaicei să revină și să aibă avantaj. Numărul 3 mondial a anulat prima șansă de break, însă Jankovic a insistat și a revenit la conducerea setului, urmând să servească. Sârboaica a cerut intervenția antrenorului după acest game.

– 2-2: Jankovic servește bine, profită de erorile neforțate ale Simonei și reușește primul game alb al finalei.

– 2-1: Un game mai scurt și mai ușor pentru sportiva noastră, care s-a impus la 15 pe propriul serviciu și a trecut la conducerea setului.

– 1-1: Simona Halep revine și face re-break, în uralele spectatorilor prezenți pe Centralul de la Indian Wells. Jankovic a avut minge de 0-2, dar a comis o dublă greșeala. A urmat o minge superbă reușită de Simona Halep, al cărui rever a rezistat incredibil în defensivă și a trimis o lovitură câștigătoare minunată în diagonală. ”What a shot!”, au exclamat comentatorii Britanici de la BT Sport 2. Românca a reușit să egaleze după a doua minge de break concretizată, iar primele două game-uri au durat nu mai puțin de 16 minute.

– 0-1: Sârboaica face break în debutul meciului, după un game extrem de disputat, care a durat mai bine de 10 minute și în care românca nu a arătat cel mai bun serviciu. La 0-15, Simona Halep a servit un ace, urmat de o dublă greșeală, după care reușit să anuleze două mingi de break și să revină de la 15-40. Mai mult, românca a avut și avantaj, pe care l-a irosit însă. Au urmat două șanse la avantaj ale Jelenei Jankovic, anulate din nou de sportiva noastră, care a comis însă o nouă dublă greșeală și nu a mai putut reveni, pierzând primul game pe propriul serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.