Mai mult decât un club şi mai mult decât o echipă, CFR 1907 Cluj reprezintă un fenomen!

CLUJAmbiţia unei glorioase promovări din Divizia C în Divizia B a dat, în 2001, suflul unei performanţe unice în România şi extrem de greu de egalat oriunde în fotbalul respectabil din Europa – 7 ani de evoluţii mereu ascendente culminând cu supremaţia în fotbalul românesc (Campioana României – 2007/2008, 2009/2010, Cupa României – 2007/2008, 2008/2009, 2009/2010, Supercupa României 2009, 2010), CFR 1907 Cluj a readus titlul în provincie după o hegemonie de aproape 20 de ani a cluburilor din Capitală.

cupeDupă un contact mai degrabă timid cu prima ligă în sezonul 2004-2005, conducătorii CFR-ului au schimbat paradigma clasică a fotbalului românesc, investind masiv în fotbalişti cu mentalitate profesionistă, majoritatea proveniţi din campionate cotate peste cel al României. Portughezii, argentinienii, brazilienii, ivorienii sau suedezii, aduşi pe sume care au redimensionat bugetele de transferuri din Liga 1, au dat naştere celei mai cosmopolite echipe din ţară.

 

Campioană naţională şi echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, Clubul a devenit o grupare atractivă deopotrivă pentru jucători de top, cu palmarese impresionante, dar şi pentru investitori dornici să-şi asocieze imaginea cu profesionalismul şi performanţa, pentru mass-media naţionale şi internaţionale şi pentru suporteri.

cfrCFR Cluj a fost desemnată de prestigioase institute de sondare a opiniei publice ca fiind a cincea cea mai iubită echipă din România. Susţinut de întreaga suflare microbistă din Ardeal şi luat drept model de toate cluburile ambiţioase ale ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.