Mâine, toate drumurile duc la Sala Sporturilor– HCM Baia Mare așteaptă sprijinul iubitorilor de handbal!!!

la multi ani hcmHCM Baia Mare joacă mâine contra campioanei Germaniei, Thüringer HC, numai cu gândul la victorie, cu speranțele frumos ordonate pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Aurelian Roșca a tras semnalul de alarmă, avertizând că meciul nu este, încă, disputat și că este necesar ca handbalistele sale să lupte mâine pentru a-și asigura alte două puncte. Partida are toate ingredientele pentru a deveni spectacol nu numai pentru că victoria este singura carte pe care mizează gazdele, dar și pentru că va fi ultima dispută pe propriul teren în grupele principale ale EHF Champions League în acest sezon.

HCM Baia Mare are opt puncte, toate câștigate în Main Round. Pornită de pe ultimul loc în clasamentul grupei 1 principale, vicecampioana României este în prezent pe poziția a patra (ultima care duce în sferturile EHF Champions League), fiind, însă, la egalitate de puncte cu Larvik – ocupanta locului 3 – și la două puncte în spalele campioanei Ungariei, care deține poziția secundă.

Rezultatele HCM Baia Mare în Grupa A
HCM Baia Mare vs RK Krim Mercator: 33-27, 35-28;
HCM Baia Mare vs Larvik: 29-31, 22-27;
HCM Baia Mare vs Rostov-Don: 20-22, 26-27;

Rezultatele HCM Baia Mare în Grupa 1 principală
HCM Baia Mare vs Fleury Loiret Handball 31-28; 18-17;
HCM Baia Mare vs Thüringer HC 25-23;
HCM Baia Mare vs FTC-Rail Cargo Hungaria 32-24;

Thüringer HC are un singur punct, cel cu care a venit din Grupa B, grație egalului înregistrat pe propriul teren în compania Fleury Loiret Handball. Campioana Germaniei este pe ultimul loc, în afara jocurilor pentru etapa competițională următoare.

Rezultate Thüringer HC în Grupa B
Thüringer HC vs Fleury Loiret Handball 27-27, 21-27;
Thüringer HC vs FTC-Rail Cargo Hungaria 27-30, 28-32;
Thüringer HC vs HC Podravka Vegeta 27-21, 29-19;

Rezultatele Thüringer HC în Grupa 1 principală
Thüringer HC vs Larvik 19-28, 20-28;
Thüringer HC vs HCM Baia Mare 23-25;
Thüringer HC vs Rostov-Don 24-30;

În consecință, moralul celor două adversare de mâine este unul diametral opus. Cu atât mai mult cu cât băimărencele sunt neînvinse în Main Round, cele mai recente două victorii (acasă cu campioana Ungariei și în deplasare la Fleury) fiind nu numai extrem de valoroase, ci și foarte spectaculoase. În etapa anterioară, HCM a învins în deplasare campioana Franței, la scorul de 18-17, după un gol reușit în ultima secundă de joc de Allison Pineau. De cealaltă parte a baricadei, Thüringer HC nu a cunoscut gustul succesului în faza grupelor principale, cel mai recent fiind eșecul cu 20-28 înregistrat pe propriul teren în compania celor de la Larvik.

În tur, victoria a fost a băimărencelor cu 25-23. Eliza Buceschi și Alexandra Do Nascimento, fiecare cu câte șapte reușite, au fost principalele marcatoare ale partidei. Băimăreanca Eliza Buceschi (pentru care jocul de mâine are conotații speciale, fiind prima dată în postura de adversară a HCM-ului în Baia Mare) este, de altfel, golghetera Thüringer HC cu 45 de goluri. Ea ocupă locul 14 în topul marcatoarelor din EHF Champions League. Allison Pineau, cu 70 de goluri, este principala marcatoare a HCM-ului și cea mai prolifică jucătoare din Liga Campionilor.

Marcatoarele HCM Baia Mare: Allison Pineau 70, Lois Abbingh 45, Melinda Geiger 34, Alexandra Do Nascimento   30, Katarina Jezic 28, Valentina Ardean Elisei 24, Gabriela Perianu 10, Adriana Nechita 8, Ana-Maria Tănasie 6, Patricia Vizitiu 6, Luciana Marin 5, Elena Gjeorgjievska 2, Laura Oltean 1, Gabriela Preda 1, Timea Tătar 1.

Marcatoarele Thüringer HC: Eliza Iulia Buceschi 45, Svenja Huber 40, Katrin Engel 32 ,Iveta Luzumova 28, Kerstin Wohlbold 20, Sonja Frey 16, Meike Schmelzer 15, Danick Snelder 13, Crina Elena Pintea 12, Natalia Reshetnikova 10, Anouk Van der Wiel 6, Beate Scheffknecht 4, Marieke Blase 2, Audrey Deroin 2.

”Trebuie să fim optimiști în legătură cu meciul de mâine, fără să cădem în capcana de a ne desconsidera adversarul. Nu este un meci gata jucat cel cu Thüringer HC, faptul că echipa are un singur punct nu înseamnă că nu își merită locul în această fază competițională. Trebuie să jucăm foarte bine dacă ne dorim sferturile Ligii Campionilor și trebuie să luptăm pentru victorie cu dârzenia cu care am luptat la Fleury: până la final!”,a declarat antrenorul Aurelian Roșca.

”Începem de la 0-0 și trebuie să tratăm această partidă cu toată seriozitatea. Ne dorim mult victoria și sunt convinsă că lucrurile vor ieși așa cum ne dorim noi!”, a mărturisit Ionica Munteanu.

Partida dintre HCM Baia Mare şi Thüringer HC are loc mâine, de la ora 18.00, și va fi arbitrată de Saso Krkacev şi Gjoko Kolevski (Macedonia). Delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal va fi Ivan Dolejs (Cehia).

sursa:hcmbaiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.