Mâine, toate drumurile duc la Sala Sporturilor– HCM Baia Mare așteaptă sprijinul iubitorilor de handbal!!!

12088417_1230296330320570_9150669523233796798_nHCM Baia Mare, vicecampioana României, întâlnește mâine vicecampioana Europei, Larvik HK, într-o partidă contând pentru a doua etapă din Grupa A – EHF Champions League. Victoria este țelul mărturisit al ambelor echipe.

Băimărencele își doresc punctele nu numai pentru clasamentul Grupei A, dar și în vederea unei revanșe pentru sezonul trecut când, în Grupa D, campioana Norvegiei s-a impus cu 24-23 în sala sporturilor “Lascăr Pană” și cu 31-26 pe propriul teren. Norvegiencele se întorc în Baia Mare tot cu gândul la două puncte, cu atât mai mult cu cât au început cu stângul actualul sezon continental.

Pentru că dacă HCM a debutat în acest an de Liga Campionilor cu o victorie la scorul de 33-27 în Ljubljana, împortiva grupării RK Krim Mercator, handbalistele antrenate de Tor Odvar Moen au pierdut cu 21-27 partida dispuată acasă în compania debutantei Rostov-Don. După aceste rezultate, băimărencele sunt liderele Grupei A, în timp ce adversara lor de mâine deține ultima pozițe, loc care, însă, nu spune nimic despre calibrul norvegiencelor.

Lois Abbingh și Allison Pineau cu câte nouă goluri fiecare au fost golgheterele HCM-ului în prima confruntare din Grupa A. Pentru norvegience, principala armă din atac în primul joc a fost Nora Mork, care a dat șase goluri în poarta campioanei Rusiei.

“Larvik este vicecampioana Europei, așa că ne așteaptă un meci extrem de dificil. Ne propunem, în consecință, să prestăm cel mai bun handbal de care suntem noi în stare. Trebuie ca jucătoarele să rămână conectate la miza partidei în permanență. Întâlnim un adversar redutabil, dar meciul este deschis oricărui rezultat”, a considerat antrenorul HCM-ului.

“Am muncit mult pentru această partidă și sperăm nu numai să o câștigăm, dar să obținem cele două puncte fără mari probleme. Suntem conștiente, însă, că vom avea în față un adversar cu care ne putem permite nicio eroare”, a declarat Gabriela Preda.

“Am lăsat meciul cu Rostov-Don în urma noastră, păstrăm doar învățămintele și cred că experiența aceasta se va dovedi utilă. Credem cu tărie în victorie în Baia Mare, în ciuda jucătoarelor care ne lipsesc. Cred că avem mari șanse să câștigăm partida cu HCM, deși este o echipă puternică”, a mărturisit Tor Odvar Moen pentru ehfCL.com.

Meciul dintre HCM Baia Mare și Larvik HK are loc mâine, cu începere de la ora 18.00, în sala sporturilor “Lascăr Pană”. Partida va fi condusă de slovacii Peter Brunovsky și Vladimir Canda. Delegat din partea EHF a fost desemnat cehul Jiri Konecny.

sursa:hcmbaiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.