Maramureș: Activități preventive la unitățile de învățământ

      Jandarmii maramureșeni, în colaborare cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș și cu Compartimentul  de Analiză și Prevenire  a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție  al județului Maramureș, continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, a fost rândul elevilor de la Școala Profesională din localitatea Poienile de sub Munte să primească vizita oamenilor legii.

Jandarmii maramureșeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, pe evitarea violenței, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte.

La activitate, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Maramureș a  oferit informații cu privire la efectele nocive ale  consumului de substanțe interzise, iar reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a punctat prevederile legale privind traficul și consumul de substanțe interzise.

Scopul acestor activități este de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenței prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea evitării consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.