Maramureş: Mai multe competiții sportive sunt programate în acest week-end. Jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi la datorie

Jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi la datorie asigurând condiţiile de securitate pentru participanţii la manifestările sportive, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice.

În ziua de vineri, 02 noiembrie a.c., între orele 14:00-16:00, pe stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele C.S. Minaur Baia Mare – A.C.S. M.S.E. Târgu Mureş, meci din cadrul Ligii a III-a, Seria V.

Sâmbătă, 03 noiembrie a.c., începând cu ora 12:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, se va desfăşura meciul de volei masculin dintre echipele C.S. Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Arcada Galaţi, din cadrul Campionatului Naţional. De asemenea, între orele 14:00-16:00, pe Stadionul Comuna Recea, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. Recea – Unirea Tăşnad, meci din cadrul Ligii a III-a, Seria V, etapa a IX- a iar începând cu ora 18:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare se va desfăşura meciul de handbal masculin dintre echipele C.S. Minaur Baia Mare şi C.S. Universitatea Cluj, din cadrul „Ligii Zimbrilor” – etapa a VI-a.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi completată de Legea nr.10 din 2012, spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; să introducă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă în arena sportivă; să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel.

De asemenea, acestora le este interzis să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel; să pătrundă pe spaţiul de joc; să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă; să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea; să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.