Mari jucatori baimareni

Multi vorbesc despre marea echipa a orasului, care a adus Real Madrid in Baia Mare. Vremuri demult apuse. Dar glorioase. Astazi nu sunt sanse sa mai vedem in urbea noastra, pe Real Madrid. Ma refer la echipa de fotbal.

Multi vorbesc despre Lucica Balan, cel care a castigat Cupa Campionilor Europeni. O performanta unica pana acuma, pentru fotbalul romanesc, la care a contribuit si maramureseanul nostru.

In echipa care a castigat Cupa Campionilor mai era un jucator care a trecut prin Baia Mare. Anton Weissenbacher, a jucat la Baia Mare doi ani de zile. Astazi, putini stiu ceva despre fostul jucator al ,,Minerului’’.

Anton Weissenbacher, s-a nascut in Baia Mare. Baia Mare se lauda cu doi fosti jucatori care au facut mandrie orasului, Balan si Anton Weissenbacher, castigand cel mai ravnit trofeu european la nivel de cluburi.

Multi nu vorbesc despre echipa care a promovat in Divizia A, la inceputul anilor nouazeci. Ce jucatori, ce echipa, putini isi mai aduc aminte de Chebutiu, Mic si ceilalti.

Dar cine isi mai aduce aminte de marea speranta a fotbalului maramuresean, Florin Eugen Frunza. Un talent, cum nu a mai aparut in ultima perioada in Baia Mare. A ajuns la Rapid Bucuresti. A jucat finala Cupei Romaniei cu Petrolul. Din pacate, a ratat un penalty, care a insemnat pierderea Cupei, pentru formatia giulesteana. Dupa care, nimeni n-a mai auzit de Florin Eugen Frunza.

Reeditarea finalei din 1995, ar trebui sa-l readuca in tricoul giulestean, pe Eugen Frunza. Ne este dor de marele fotbalist baimarean. Voua nu?

Loading...

3 COMENTARII

  1. L-am cunoscut in Belgia in anii 90.Baiat de treaba,cam singur intre straini.Mi-ar place sa mai stiu ceva de el.

  2. Imi amintesc de toti. Baia Mare n-a dus lipsa de talente. Ai uitat sa pomenesti de echipa care a promovat la inceputul anilor 2000! Si a stat 3 zile in prima liga. Iar apoi ne-am umplut de rusine, vanzand locul! Pacat. In acest an competitional, am avut din nou o echipa cu jucatori talentati. Care, in conditii firesti de functionare, ar fi putut promova. Dar iata ca s-a ales praful de toate, fie fotbal, fie handbal baimarean. Trist, foarte trist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.