Meci de gală la Sports Festival! Adrian Mutu a înscris la meciul lui de retragere

Meci memorabil în închiderea celei de-a treia ediții Sports Festival. Adrian Mutu și-a celebrat cariera de sportiv alături de nume mari ale fotbalului, alături de aproape 20.000 de fani. Împărțiți în două echipe, World Stars și Romania Team, vedetele au făcut un adevărat spectacol. Adrian Mutu a purtat clasicul tricou cu numărul 10 purtat la Națională și a jucat pentru ambele echipe, însă a înscris pentru România! Pasa superbă a fost primită de la Gheorghe Hagi, care a jucat ca în tinerețe.

La pauză, Adrian Mutu a trecut în echipa World Stars. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-3, iar la final, fanii au intrat în stadion pentru a fi mai aproape de cel care a oferit atât de multe fotbalului românesc și internațional și care a devenit cel mai mare golgheter al echipei naționale, alături de Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător străin din Italia în 2008 și o legendă a clubului Fiorentina. Pe lângă marii campioni care au venit la Cluj, alături de Adrian Mutu s-a aflat și Cesare Prandelli, fostul antrenor al Fiorentinei.

Cesare Prandelli: ”Suntem foarte fericiți să fim aici pentru a-l sărbători pe Adrian. Merită toată această apreciere. Toți colegii lui au acceptat să fie aici cu mare bucurie și suntem fericiți să-l îmbrățișăm. Cu Adrian am o relație strânsă, a fost ca un fiu pentru mine.”

Gheorghe Hagi:O mare personalitate. Un număr 10 care a făcut diferența, care a dat totul pentru echipa națională. Un jucător, fantastic, excelent.”

Adrian Mutu: ”Nu mă așteptam să fie așa de multă lume. A fost un vibe minunat. Eu m-am bucurat de această seară și sper că toată lumea s-a bucurat. Am avut mulți prieteni alături și am încercat să facem show. Am reușit să îmi gestionez emoțiile, chiar dacă au fost foarte mari. Le mulțumesc tuturor, fanilor, organizatorilor.” 

Din echipa Team România au făcut parte: Bogdan Stelea, Răzvan Raț, Eduard Stăncioiu, Mirel Rădoi, Ianis Zicu, Paul Codrea, Ciprian Marica, Gheorghe Hagi, Adrian Mutu, Dorin Goian, Giani Kiriță, Bogdan Pătrașcu, Marius Niculae, Ionel Ganea, Adrian Borza, Daniel Niculae, Cristian Săpunaru, Adrian Iencsi, Vasile Maftei, Ionel Dănciulescu și Gabi Tamaș, iar din echipa World Stars: Sebastian Frey, Vlada Avramov, Dario Dainelli, Fabio Cannavaro, Claude Makelele, Franco Semioli, Martin Jorgensen, Luca Toni, Adrian Mutu, Alberto Gilardino, Jimmy Floyd Hasselbaink, Riccardo Montolivo, Massimo Gobbi, David Trezeguet, Thomas Ujfalussi, Erjon Bogdani, Emanuele Blasi, Paolo Cannavaro, Marco Donadel și Pawel Golanski. Mingea de joc a fost adusă în teren de Iulian Zaharie, de 10 ori campion național la Trial Bike. 

În deschiderea meciul a fost marcat un alt moment important: aniversarea a 100 de ani de la primul meci al Echipei Naționale a României! Cei mai celebri ultimi decari din țară și, totodată, cei mai buni marcatori pentru Națională, Gheorghe Hagi și Adrian Mutu, împreună cu foștii lor colegi au îmbrăcat, la încălzire, tricoul galben aniversar, replică a echipamentului cu care tricolorii au jucat primul lor meci, în iunie 1922!

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: ”A fost o seară cu totul specială. Iubitorii fotbalului care au venit la meci, pe Cluj Arena, au fost minunați. A fost o atmosferă incredibilă! Asta înseamnă sportul, un spectacol de care ne bucurăm împreună. Noi am fost onorați să organizăm acest meci și să avem aici, la Cluj, nume atât de mari ale fotbalului.” 

Sports Festival, cel mai mare eveniment din România dedicat sportului, a încheiat cea de-a treia ediție.

Proiect realizat cu sprijinul cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al sponsorilor: Banca Transilvania, Superbet, Radisson Blu Cluj, Mastercard, E.ON, Iulius Mall, ProArena, Magic Jackpot, WAM, Metropolitan Life, Zizin, Brainia, Regina Maria, Mega Image, DeLonghi, Verdino, Kinetic, Consiglieri, R-GOL.RO. În parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Federația Română de Fotbal.www.sportsfestival.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.