Meciuri de fotbal asigurate de jandarmi

minifotbalSâmbătă, 12 martie a.c., între orele 11:00-13:00, la Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. F.C.M. Baia Mare şi Gaz Metan Mediaş, din cadrul Ligii a II-a, Seria a II-a, etapa a XXII-a.

La această competiţie, organizatorul preconizează participarea unui nr. de 2000 de spectatori.

Tot sâmbătă, 12 martie a.c., între orele 15:00-17:00, la stadionul din localitatea Săsar, judeţul Maramureş, se va desfăşura meciul de fotbal masculin dintre echipele A.C.S. Fotbal Club Comuna Recea şi C.S. Industria Galda, din cadrul Ligii a III-a.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor asigura condiţiile de securitate pentru participanţii la aceste manifestări sportive, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât pe traseele de afluire şi defluire cât şi în incinta arenelor sportive.

În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş aminteşte următoarele :

Pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiei sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru club cât şi pentru spectatori, Jandarmeria face un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii.

Jandarmii îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încât în incinta şi în afara arenei sportive să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndemnăm spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul.

De asemenea, îndemnăm suporterii ambelor echipe să-şi susţină favoriţii, respectând cadrul legal, să nu se lase antrenaţi în dispute cu caracter xenofob, rasist şi obscen, ceea ce ar duce la deturnarea de la caracterul sportiv al competiţiei şi implicit, suportarea consecinţelor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta sălii sportive.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.