Ministerul Educației a anunțat o veste bună pentru elevii pasionați de sport. Noi burse pentru elevi!

Ministerul Educației a anunțat o veste bună pentru elevii pasionați de sport: aceștia vor beneficia de burse de merit acordate de stat în urma performanțelor lor remarcabile în competițiile sportive naționale. În conformitate cu Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, elevii de gimnaziu și liceu care obțin medalii de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice vor fi recunoscuți și recompensați financiar.

Reprezentanții Ministerului Educației și ai Agenției Naționale pentru Sport au aprobat recent lista campionatelor naționale în sporturi olimpice pentru care vor fi acordate aceste burse de merit în anul școlar 2024 – 2025. Competițiile incluse în această listă sunt cele organizate de federațiile sportive naționale, care cuprind discipline precum baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și altele.

Ministra Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța recunoașterii și susținerii elevilor care se implică în activități sportive de performanță, evidențiind că aceștia sunt modele de perseverență, devotament și curaj pentru colegii lor. Estimările arată că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de aceste burse de merit în anul școlar următor, recompensându-le astfel eforturile depuse și încurajându-i să continue pe drumul performanței.

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a subliniat importanța bursei pentru elevii care se evidențiază în sport, evidențiind că aceasta îi inspiră pe colegii lor să urmeze exemplul și să se angajeze în activități sportive. Mai mult decât atât, aceste burse reprezintă o investiție în formarea viitoarelor generații de campioni, indiferent de domeniul în care aceștia vor alege să se specializeze, contribuind la dezvoltarea voinței, disciplinei și a valorilor asociate sportului.

Astfel, prin acordarea acestor burse de merit, statul român își arată sprijinul pentru tinerii talentați din țară și își propune să încurajeze excelenta în sport și în educație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.