Ne-au băgat …Ursu în poartă! FCM Baia Mare la prima înfrângere FOTO

fcmNe-au băgat …Ursu în poartă! FCM Baia Mare la prima înfrângere.

FCM Baia Mare – U” Cluj Napoca 0-1 (0-0)

Prima repriză de fotbal la Baia Mare s-a consumat sâmbătă, cu partida din cadrul etapei a X-a, a seriei Vest din Liga 2, când liderul FCM Baia Mare a întâlnit una dintre retrogradatele din Liga 1, “U” Cluj Napoca. Partida a fost prima televizată din actualul sezon al Ligii 2, după vânzarea drepturilor TV şi se anunţa deosebit de interesantă, atât prin prisma configuraţiei clasamentului cât şi prin tradiţia jocurilor dintre cele două echipe, ca să nu mai vorbim de faptul că studenţii clujeni au venit la Baia Mare, însoţiţi de o galerie de 200 de persoane, galerie care, de altfel, s-a comportat exemplar şi au cântat şi încurajat echipa pe tot parcursul jocului.

fcm1Până la acest meci, FCM Baia Mare rămăsese singura echipă neînvinsă dintre toate echipele înscrise în Liga 1 şi Liga 2, cu un parcurs excelent, care a propulsat-o pe prima poziţie a clasamentului intermediar. “U” Cluj Napoca în ciuda faptului că se afla pe ultimul loc care îi dă dreptul la play-out, şi fără nici o victorie acasă în actualul sezon, se anunţa o echipă dificilă şi incomodă, cifrele din dreptul ei arătând  doar 2 victorii (ambele în deplasare, la Chindia şi la CS Mioveni ) şi un egal acasă (cu FC Braşov). Cu o echipă extrem de tânără, cu fotbalişti în lot campioni naţionali la juniori, şepcile roşii au făcut un meci foarte bun sub Dealul Florilor, reuşind să-şi treacă în cont a treia victorie în deplasare şi un moral foarte bun pentru meciurile viitoare. S-au apărat supraaglomerat şi exact şi au contratacat periculos, Calcan şi Ursu reuşind să facă aproape tot jocul ofensiv al oaspeţilor, şi creând panică în defensiva băimăreană.

fcm2Prima repriză a fost una destul de anostă, dar aprig disputată la mijlocul terenului, acolo unde parcă băimărenii au câştigat mai multe mingi decât studenţii, dar toate planurile antrenorului Dorin Toma au fost date peste cap în min.43, când la o îmbulzeală la marginea careului de 16 m, la o lovitură liberă, Sergiu Oltean primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat. Nevoită să joace în 10 oameni, Dorin Toma face două schimbări încă din startul celei de-a doua reprize, introducându-i în teren pe Sîrbu în locul lui Munteanu şi Hodor în locul lui Păcurar. Rămas doar cu un mijlocaş central, Ignea, la în centrul liniei mediane, băimărenii au pierdut mijlocul terenului în favoarea celei clujene, fapt care a dus la înmulţirea fazelor de atac ale universitarilor clujeni la poarta lui Ormenişan. Deşi, forţele în teren s-au echilibrat după eliminarea lui Cordoş pentru al doilea cartonaş galben la un fault asupra lui Vasile Pop, băimărenii nu au reuşit să străpungă poarta clujeană apărată de Niczuly. Ba mai mult, cei care au marcat până la urmă au fost fotbaliştii de la “U” Cluj. În min.86, Ursu a recuperat o minge la 40 m în terenul echipei băimărene, nemarcat şi-a condus mingea câţiva metri, după care a şutat năprasnic, reuşind să-l învingă pe Ormenişan, bară-gol: 0-1!

fcm3Desigur că, şi terenul a fost unul care a pus probleme serioase jucătorilor, şi poate că şi neşansa în faţa porţii a fost cea care a făcut ca băimărenii să nu marcheze. Una peste alta a fost prima înfrângere din acest campionat pentru FCM Baia Mare. O înfrângere care trebuia să vină la un moment dat, dar parcă nu era momentul acum. Niciodată nu este….momentul. Antrenorul băimărenilor Dorin Toma şi-a asumat vina pentru eşecul în faţa lui “U” Cluj Napoca, dar să nu uităm că performanţele obţinute până acum de FCM Baia Mare se datorează şi lui în mare măsură şi echipei sale tehnice. De-acum trebuie să privim mai departe, şi aşa după cum a mai declarat Dprin Toma, FCM Baia Mare va juca fiecare meci la victorie. Prima ocazie va fi meciul din optimile Cupei României, împotriva camioanei en-titre Steau Bucureşti, apoi în campionat la Mioveni. Urmează o săptămână grea pentru FCM Baia Mare, o săptămână la capătul căreia sperăm ca fotbaliştii noştri să ne facă să uităm acestă înfrângere, greu de digerat.

FCM Baia Mare – “U” Cluj Napoca 0 – 1 (0-0)

 Stadion Municipal “Viorel Mateianu”

Spectatori: cca 6000

Arbitrii: Marian Barbu (Făgăraş), Ferencz Tunyogi (Zalău), Raul Ghiciulescu (Lugoj); Rezervă: Cătălin Roşu (Var –  Sălaj);

Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureş), Adrian Lucaci (Arad);

A înscris: Ursu (min.86)

Cartonaşe galbene: Sergiu Oltean, Munteanu respectiv Butean, Cocină, Cordoş

Cartonaşe roşii: Sergiu Oltean respectiv Cordoş

Şuturi la poartă: 9-11;

Pe poartă: 3-3;

Faulturi: 13-18;

Cornere: 3-6;

FCM Baia Mare: Ormenişam – Străuţ, Sergiu Oltean, Florin Ilie, Lupu, Ignea, Păcurar (Hodor, min.46), Munteanu (Sîrbu, min.46), Balaure, V.Pop,  Arnăutu (Deac, min.78). Rezerve: Bota – Duruş, Leonte, Ster. Antrenori: Dorin Toma (principal) şi Bogdan Cristian (secund).

“U” Cluj Napoca: Niczuly – Butean, Cordoş, Crişan, Hîmpea (Cîndea, min.82), Boboc, Keresztes (C. Popescu, min.61), Ursu, Calcan, P. Popescu, Cocină (Mutu, min.65). Rezerve: Ţincrea – Tarcea, Greu, Schieb. Antrenori: Marius Popescu (principal) şi Ovidiu Ceclan (secund).

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.