O nouă victorie pentru HCM Baia Mare în Liga Națională! CSM Ploiești – HCM Baia Mare 23-29 (12-13)

hcmÎn jocul care a închis în această seară a 11-a etapă din Liga Națională, HCM Baia Mare s-a impus cu 29-23 (13-12) la Ploiești, în compania CSM-ului din localitate. Vicecampioana României își păstrează astfel invincibilitatea în parcursul intern și va întâlni pe propriul teren miercuri, de la ora 18.00, CSM Unirea Slobozia în penultima confruntare a turului.

După peste 3.000 de kilometri parcurși (până la Rostov-pe-Don și înapoi), patru avioane schimbate și patru autocare, băimărencele încep mai ezitant confruntarea din această seară, aspect speculat de ploieștence: 5-1 în minutul 8. Aurelian Roșca solicită time out la acest scor și își bagă în priză jucătoarele: trei goluri date de Pineau și unul reușit de Tătar duc cele două adversare la egalitate la 5 în minutul 14. Este timpul pentru un moment de odihnă solicitat de Neven Hrupec de această dată. După șapte minute fără să înscrie, CSM Ploiești punctează în minutul 15 prin Dmitrovic și gazdele sunt din nou la conducere: 6-5. Ultima oară în jocul de azi ploieștencele conduc vicecampioana României în minutul 17, la scorul de 7-6. Pentru prima oară băimărencele trec în avantaj în minutul 19, când Ionica Munteanu înscrie din poartă în poartă: 7-8. Marin plusează și este primul avantaj de două goluri pentru HCM: 7-9 în minutul 19. Gazdele nu cedează lupta, revin și egalează la 10 (min. 25), dar la pauză echipa oaspete e în avantaj: 12-13.

hcm2Primele minute din actul secund se scurg cu HCM în avantaj de maximum două goluri și gazdele reușind să se agațe de vicecampioane, nelăsându-le pe băimărence să se desprindă confortabil. Mai mult, în minutul 40 este din nou egalitate, de data aceasta la 16. Ploieștencele nu au forța, însă, de a trece din nou în avantaj. Și din nou fazele se succed cu HCM la conducere la distanță de maximum două goluri și cu CSM Ploiești galopând după egalare. Abia în a doua jumătate a reprizei secunde HCM-ul reușește să se desprindă mai consistent de adversare, după trei goluri consecutive: 19-23 în minutul 49. Chiar dacă au puterea să strângă scorul din nou (22-24 în minutul 52), grație celor două eliminări din tabăra băimăreană, zarurile sunt deja aruncate.

HCM Baia Mare obține – la scorul de 23-29 – a 11-a victorie din tot atâtea posibile în Liga Națională. Vicecampioana este pe locul 2 în clasamentul momentului, la egalitate de puncte cu liderul CSM București, cele două adversare la titlul național fiind despărțite de golaveraj, echipa din capitala având +111 față de +100 cât au băimărencele.

CSM Ploiești – HCM Baia Mare 23-29 (12-13)
Sala Sporturilor “Olimpia”; etapa 11;
Au arbitrat: Radu Iliescu și Doru Pascu Manea (București);
Observator FRH: Ștefan Ciurea (Dolj);

Aruncări de la 7m: 2-5 (transformate 0-4, au ratat Farcău și Dmitrovic, respectiv Abbingh);
Minute de eliminare: 4-6;

CSM Ploiești: Tatalovic (10 intervenții), Dumitru – Farcău 6, Bozovic 4, Dmitrovic 4, Shutska 3, Tudor 3, Tivadar 2, Preda 1, Chiricuță, Gavrilă, Carasol, Vasilescu, Mitrescu. Antrenor: Neven Hrupec.

HCM Baia Mare: Munteanu 1 (7), Ungureanu (6+1) – Pineau 8 (4 din aruncări de la 7m), Abbingh 6, Ardean Elisei 4, Tătar 4, Nechita 2, Marin 2, Jezic 1, Perianu 1, Geiger, Gjeorgjievska, Oltean, Tănăsie. Antrenor: Aurelian Roșca. Director tehnic: Ioan Băban.

sursa:hcmbaiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.