Olimpia surclasează FCM Baia Mare la…BUGET!

FCM-OliCu numai patru etape rămase de disputat din sezonul regulat al Ligii 2, Olimpia Satu Mare se regrupează şi îşi stabileşte un nou obiectiv. Dacă la începutul sezonului Olimpia Satu Mare, condusă de pe banca tehnică de Tiberiu Csik îşi propunea accederea în play-off, acum după disputarea a patru etape din miniretur, obiectivul echipei s-a schimbat. După trei infrângeri şi o remiză, pe banca tehnică a Olimpiei a fost instalat Mircea Bolba. Noul obiectiv al echipei  este salvarea de la retrogradare şi pregătirea meciurilor din play-OUT!

Ca şi suporteri băimăreni, nimic de zis până acum…Până aruncăm o privire asupra BUGETELOR celor două echipe rivale!

Nu ştiu dacă BUGETUL Olimpiei este invers proporţional cu locul din clasament, respectiv locul 10 ocupat momentan, după etapa a 22-a, dar suma de 2,8 milioane de lei, cât este bugetul echipei Olimpia Satu Mare, pentru sezonul competiţional 2015-2016,  surclasează BUGETUL echipei FCM Baia Mare, care este doar …la jumătate, respectiv 1,39 milioane lei.

Din BUGETUL Olimpiei de 2,8 milioane de lei, 1,3 milioane sunt asiguraţi de Consiliul Local şi Primăria Satu Mare, 1,2 milioane lei de Consiliul Judeţean, iar restul de 300 mii lei sunt asiguraţi din venituri proprii (sponsori, vânzări de bilete, drepturi TV, etc.) .

Comparativ, FCM Baia Mare, echipă nou promovată în eşalonul doi, din BUGETUL de 1,39 milioane lei, alocaţi în sezonul competiţional 2015-2016,

940 mii lei sunt asiguraţi de Consiliul Local şi Primăria Baia Mare, 50 mii lei de Consiliul Judeţean Maramureş, iar diferenţa de aproape 400 mii lei vin din sponsorizări, vânzări de bilete, drepturi TV, etc.

Diferenţa este FOARTE MARE…Mai exact…DUBLU!!!

Discrepanţele nu se opresc aici, pentru că pe plan sportiv şi competiţional FCM Baia Mare se află în avantaj.

FCM Baia Mare cu BUGET de 1,39 milioane lei: locul 6 (de play-off), la egalitate de puncte cu CS Mioveni şi CSM Râmnicu Vâlcea, la 5 puncte distanţă de locul 1, cea mai bună apărare a seriei (doar 14 goluri primite în 22 de etape), eliminată din Cupa României în faza optimilor de finală de Steaua Bucureşti (campioana en-titre şi deţinătoarea trofeului), pe când Olimpia Satu Mare cu BUGET de 2,8 milioane lei: locul 10 în clasament, fără şanse de calificare în play-off, cu doar 7 victorii în 22 de etape, 30 de goluri marcate şi tot atâtea primite, eliminată din Cupa României în turul V, chiar de FCM Baia Mare!!!

Aşadar, diferenţă FOARTE MARE de BUGETE între cele două eterne rivale din Nord-Vestul ţării, şi ar trebui să stăm strâmb şi să judecăm drept, mai ales atunci când exprimăm nemulţumiri după anumite rezultate care ne-au dezamăgit şi să ne gândim şi mai ales să ne hotărâm ce ne dorim. Fără doar şi poate că avem dreptul să visăm şi vedem că se poate…forţa!

Dacă cineva mai avea nevoie de un termen de comparaţie, vehiculându-se tot felul de sume, cuantificând eronat nevoile unui club profesionist care îsi doreşte PERFORMANŢĂ, atunci poate privi spre…Olimpia Satu Mare, ca BUGET – desigur!

Prima dată ar trebui să mulţumim jucătorilor şi antrenorilor echipei FCM Baia Mare, care au reuşit sau sunt pe cale să reuşească îndeplinirea unui obiectiv îndrăzneţ la începutul campionatului: accederea între primele 6 echipe ale seriei Vest a Ligii 2!!!

Apoi, firesc ar fi să privim şi condiţiile în care muncesc ei zi de zi, pentru un strop de glorie, pentru a sădi în inima suporterului băimărean o mică rădăcină a speranţei că Baia Mare poate şi trebuie să fie acolo sus, să conteze în fotbalul românesc, şi este extrem de îmbucurător faptul că de Baia Mare s-a vorbit şi se vorbeşte, în continuare, frumos şi la superlativ, în lumea fotbalului atât de agitată de la noi.

Nu ar fi corect din partea noastră, să facem pe ipocriţii, şi fără a avea pretenţia că ne erijăm în totalitatea suporterilor, îmi doresc (şi le doresc) ca Olimpia Satu Mare, sub îndrumarea noului lor tehnician Mircea Bolba să-şi indeplinească obiectivul şi să se salveze de la retrogradare! Prea am dus dorul acestor meciuri cu Olimpia Satu Mare, prea ne-au lipsit….Şi bine ar fi (doar dacă FCM Baia Mare nu răstoarnă toate calculele şi previziunile şi reuşeşte o PROMOVARE în Liga 1) ca acest derby al Nordului să continue şi la anul!

Şi, desigur, le dorim rivalilor noştri să câştige toate meciurile în play-off, dar după confruntarea cu FCM Baia Mare!!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.