Partida cu ”U” Cluj deschide Sărbătoarea Fotbalului în Baia Mare

fcmÎn așteptarea optimilor Cupei României, în care FCM Baia Mare va întâlni pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu” Steaua București, campioana en-titre, etapa a X-a din Seria Vest a Ligii 2, programează sâmbătă   24 octombrie 2015, de la ora 16.00, partida FCM Baia Mare – ”U” Cluj Napoca.

Cu 6 victorii și 3 rezultate de egalitate, FCM Baia Mare este, în continuare, lider în Seria Vest a Ligii 2, și la prima vedere, pornește favorită în partida de sâmbătă în fața universitarilor clujeni. Băimărenii au obținut, etapa trecută, o victorie prețioasă la Mediaș, în fața Gazului lui Leo Grozavu, și rămân în fotoliul de lider al seriei, la trei puncte de următoarea clasată CSM Râmnicu Vâlcea, o altă echipă aflată în vârf de formă, care nu a mai cunoscut înfrângerea din prima etapă, când au pierdut la Caransebeș cu 3-1. Chiar dacă ”U” Cluj Napoca nu a reușit în nouă etape decât două victorii (ambele în deplasare) și un rezultat de egalitate (etapa trecută, acasă cu FC Brașov), echipa studenților de la poalele Feleacului, a lăsat o bună impresie pe unde a trecut, având în lot o mulțime de tineri jucători și cu o apărare greu de străpuns, primind doar 8 goluri în 9 etape. Este adevărat că și eficacitatea lor lasă de dorit, cu doar 4 goluri înscrise până acum. Cu toate acestea, în urma rezultatului de egalitate înregistrat etapa trecută, 0-0 acasă cu FC Brașov, șepcile roșii au un moral ușor refăcut, iar jocul lor, pare să se îmbunătățească de la o etapă la alta. Privită la începutul sezonului ca una dintre pretendentele la promovare, ”U” Cluj și-a dezamăgit suporterii, prin rezultatele lor, locul 12 ocupat în prezent nefiind în măsură să-i mulțumescă pe inimoșii lor suporteri. Suporterii clujeni și-au anunțat prezența în număr mare, vineri pe stadionul de sub Dealul Florilor. În egalul reușit acasă cu FC Brașov, antrenorul studenților Marius Popescu, a folosit următoarea formulă de echipă: Niczuly – Butean, Crișan, Cordoș, Hîmpea, Boboc, Cândea, Ursu, C.Popescu (Tarcea), Greu (P. Popescu), Cocină, (Schieb). Ultimele două partide disputate acasă de băimăreni nu au fost dintre cele mai reușite din acest sezon, un egal cu Chindia (2-2) și o victorie (1-0) cu Unirea Tărlungeni, menținând formația condusă de Dorin Toma și Cristian Bogdan pe prima poziție a clasamentului intermediar. Este clar că, în criză acută de puncte, ”U” Cluj Napoca își va vinde scump pielea în partida cu FCM Baia Mare, dar nivelul de omogenizare la care au ajuns elevii antrenați de Dorin Toma și Cristian Bogdan, și valoarea actuală a lotului, ne fac să credem și să sperăm în victoria băimărenilor, o victorie care ar consolida poziția de lider, și s-ar apropria de obiectivul stabilit la începutul campionatului: clasarea pe unul dintre locurile 1-6 și participarea în play-off. Așteptăm un spectacol fotbalistic din partea ambelor echipe, un spectacol care se va disputa în nocturnă (pentru prima dată în Baia Mare) și care va deschide spectacolul fotbalistic, înaintea partidei din optimile Cupei României cu Steaua București. Va fi, cu siguranță, o partidă care se va disputa cu tribunele pline, biletele pentru acest meci s-au dat la pachet cu cele pentru partida din Cupa României.

După o săptămână tensionată în rândul echipei, CS Mioveni se deplasează la poalele Tâmpei pentru disputa cu retrogradata din Liga 1, FC Brașov. După trei înfrângeri în ultimele patru etape, antrenorul argeșenilor Claudiu Niculescu a ajuns la o înțelegere privind rezilierea contractului. Alături de el Ionuț Rada și Mihail Deaconescu și-au reziliat și ei contractele cu CS Mioveni, Georgian Honciu și Vasile Buhăescu fiind încă în tratative pe rezilierea contractelor. În aceste condiții, deplasarea de la Brașov se anunță una dificilă pentru echipa condusă acum, de Mihai Stoica. Cu rezultate bune în partidele disputate în deplasare, CS Mioveni își dorește să mai câștige din terenul pierdut, locul 9 ocupat în acest moment în clasament nefiind în măsură să mulțumească pe nimeni. Aflată și în insolvență, FC Brașov se confruntă și ea cu greutăți, incertitudinea persistă, mai ales după ce Tribunalul Brașov a amânat pronunțarea privind contestațiile la tabelul creditorilor. Cu toate acestea FC Brașov vizează play-off-ul, acolo unde antrenorul Adrian Szabo este convins că altfel vor sta lucrurile și se vor putea bate pentru promovare.

Un meci extrem de interesant se anunță a fi partida de la Râmnicu Vâlcea, unde CSM rămâne neînvinsă de opt etape, mai precis din prima etapă, de la înfrângerea cu 3-1 de la Caransebeș. Echipa antrenată de Alex Pelici se află în trena liderului FCM Baia Mare, și confirmă forma bună în care se află, victoria de la CS Mioveni din etapa trecută aducând mai multă siguranță și un moral foarte bun. Olimpia joacă a doua etapă consecutivă în deplasare și fac deplasarea la Râmnicu Vâlcea cu gândul la puncte, mai ales după ce și-au refăcut și ei moralul, învingând în deplasarea de la Pâncota cu 1-0, ocupând în prezent locul 5 în clasament, în fața lui FC Brașov, Gaz Metan sau CS Mioveni.

Doar trei puncte le desparte pe FC Caransebeș și Gaz Metan, echipe care se vor întâlni în Banat, două echipe care au dezamăgit în ultimele etape, două echipe care au condus clasamentul la începutul campionatului. Medieșenii au schimbat și ei antrenorul, Leo Grozavu fiind învins la primul lui meci pe banca Gazului, pe teren propriu,  chiar de fosta lui echipă la care a evoulat ani buni: FCM Baia Mare. Se anunță o partidă echilibrată, o partidă de la care se așteaptă revenire Gazului, echipă văzută în continuare ca favorită la promovare în prima divizie.

După ce o avut o ”pauză” de o săptămână, datorită neprogramării echipei FC Bihor, una din revelațiile acestui început de sezon, Chindia Târgoviște va juca tot acasă cu Șoimii Pâncota, echipă rănită de înfrângerea de pe propriul teren cu Olimpia Satu Mare. Va fi un meci echilibrat, un meci care va fi tratat de Ionuț Popa așa cum știe el mai bine să pregătească un meci de deplasare, iar meciul va fi deschis oricărui rezultat.

Problemele care au cuprins clubul FC Bihor s-au acutizat în ultima săptămână, neplata baremurilor de arbitraj de la meciurile disputate pe teren propriu, ducând la neprogramarea echipei în etapa trecută. Între timp, s-a reușit achitarea baremurilor de arbitraj și partida de acasă cu UTA Bătrâna Doamnă se va disputa până la urmă, dar o a doua neprogramare în compionat ar duce automat la excluderea echipei din campionat. Ca și cum acestea nu ar fi fost de ajuns, antrenorul orădenilor Gheorghe Silaghi și-a prezentat demisia, la echipă fiind numit interimar Alin Pintea. Ca atare, meciul cu UTA Bătrâna Doamnă se anunță unul extrem de greu, din prisma faptului că este greu să joci cu sabia falimentului de-asupra capului și presiunea rezultatelor care să te păstreze în lupta pentru rămânerea în Liga 2. Fără doar și poate, UTA este o echipă în progres, ultimele etape arătând o echipă arădeană în formă, locul patru ocupat în prezent fiind unul meritoriu pentru echipa lui Roland Nagy.

În fine, în prologul etapei, Metalul Reșița va întâlni Unirea Tărlungeni, echipă aflată de-asupra ei la o distanță de 5 puncte. Va fi derby-ul ultimelor clasate, ca atare va fi o partidă pe viață și pe moarte, echipa din Valea Domanului dorind să spargă gheața victoriilor, începând chiar cu meciul de vineri. Un rezultat pozitiv pentru brașoveni ar însemna să rămână în lupta pentru evitarea retrogradării.

Așadar, lupta pentru campionat rămâne încinsă în seria Vest a Ligii 2, și ne bucurăm să avem parte de spectacolul fotbalistic pe care FCM Baia Mare îl va oferi iubitorilor de fotbal din Baia Mare, începând chiar cu meciul din etapa a X-a, contra Universității Cluj, și continuând la mijlocul săptămânii viitoare cu meciul din optimile Cupei României, când la Baia Mare va veni campioana en-titre Steaua București. Dacă aproape în fiecare săptămână tribunele Sălii Sporturilor sunt arhipline la handbal, ne este dor să vedem din nou pline și tribunele Stadionului Municipal ”Viorel Mateianu” începând chiar cu meciul cu ”U” Cluj, al 12-lea jucător putând fi decisiv în adjudecarea celor trei puncte, victoria băimărenilor fiind cea care ar consolida poziția de lider al clasamentului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.