Poziția presedintelui FRH – Alexandru Dedu,în legătură cu evenimentele de la Zalău

alexandru-dedu-victor-ciupuligaÎn legătură cu evenimentele petrecute la meciul H.C. Zalău – H.C.M. Baia-Mare și, în urma deciziei Comisiei de Apel a F.R.H., doresc să fac cunoscută poziția mea:

Este pentru prima oară când îmi exprim părerea în legătură cu deciziile unei Comisii Federale. Chiar dacă pe durata mandatului meu s-au luat decizii cu care nu am fost de acord, am respectat autonomia Comisiilor și am pus tot timpul în aplicare hotărârile acestora. În cazul de față consider că gravitatea situației impune și o părere a Președintelui. Nu sunt de acord cu decizia Comisiei de Apel, menționând că poziția mea nu afectează cu nimic hotărârea Comisiei care este statutară, adoptată de un Președinte ales și de membrii validați de Consiliul de Administrație al F.R.H. Părerea mea o fac cunoscută după epuizarea căilor de judecată sportivă pe care F.R.H. le are la dispoziție, tocmai fiindcă nu am dorit să influențez hotărârile. Ca să mă fac înțeles, menționez că am ascultat înregistrarea meciului respectiv și am auzit, în timpul meciului, onomatopee cu tentă rasistă scandate din tribună.

Îmi pare rău, Allison Pineau și Alesandra do Nascimento, pentru tratamentul la care ați fost supuse. Așa cum îmi pare rău că Mayssa Pessoa a suferit același lucru la un meci disputat în Baia Mare. Așa cum, în diferite ocazii, in diferite localități oficiali și jucători ai echipei oaspete, oficiali ai F.R.H. au fost înjurați și chiar agresați.

Doresc să fac cunoscut publicului larg că deciziile Comisiilor se bazează pe probe care se solicită în urma unei petiții sau memoriu făcut la F.R.H. Din această cauză, sunt dezamăgit că Aurelian Roșca, Allison Pineau și Alesandra do Nascimento nu au dat curs invitației Comisiei de Disciplină prin care să-și spună punctul de vedere.

În acest context, adresa trimisă în data de 11.02.2016 de H.C.M. Baia-Mare către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării și Federaţia Română de Handbal are puțină justificare, din moment ce petenții nu aduc probe în favoarea petiției. Cu toate acestea, F.R.H. și eu personal, am tratat cu toată seriozitatea această sesizare. Personal, mă dezic și condamn cu tărie orice manifestare care lezează demnitatea umană!

Pentru cei care au mai puține informații, doresc să fac cunoscut faptul că astfel de evenimente, din păcate, au loc în toate țările (o spun în cunoștință de cauză, am jucat 10 ani în 4 țări diferite) și nu putem judeca un oraș, o comunitate sau o „galerie” din cauza unui om sau al unui grup de oameni care sunt certați cu bunul simț și cu civilizația.
Am speranța că acest caz va fi preluat de către Comisia Națională de Acțiune împotriva Violenței în Sport din cadrul M.T.S. și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării și că acestea vor stabilii cu certitudine ce s-a întâmplat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.