Prima ediție a Cupei Varalia organizată de Școala Gimnazială Oncești

concurs oncestiÎn ciclul evenimentelor de masă organizate în ultima perioadă de către Școala Gimnazială Oncești în care se înscrie și Festivalul – concurs de colinde „Colindăm la Oncești!”, din 16 – 17 decembrie 2015, instituția școlară maramureșeană a găzduit în 9- 10 ianuarie 2016 o competiție de șah. CUPA VARALIA – ediția I s-a aflat pe calendarul FEDERAȚIEI ROMÂNE DE ȘAH. Alături de echipele profesioniste au participat și amatori ai acestui sport, unul dintre scopurile turneului fiind și popularizarea șahului ca sport de masă.

Evenimentul a fost unul deosebit, fiind onorat și de prezența clubului de primă ligă Sigmar Sighetu Marmației, coordonat de profesorul Costiuc Ioan, club care a câștigat majoritatea premiilor puse în concurs.

Școala Gimnazială Oncești, prin vocea directorului instituției, prof. Chindriș Mircea – Florin, își propune să permanentizeze astfel de evenimente plăcute și benefice publicului larg. Prof. Mircea Chindriș susține că „șahul nu beneficiază, din păcate, de popularizarea pe care o are fotbalul de exemplu, motiv pentru care organizarea unui număr cât mai mare de turnee la care să participe și amatorii din comunitate este un demers fericit.”

Mircea Florin Chindriș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.