Rămânem singura echipă neînvinsă din Liga 2! FCM Baia Mare – Unirea Tărlungeni 1 – 0 (0-0)

 

silviu-balaureDupă două rezultate de egalitate consecutive, una pe teren propriu cu Chindia Târgoviște și una în deplasare la UTA Bătrâna Doamnă, FCM Baia Mare și-a reluat seria victoriilor în campionat, învingând sub Dealul Florilor una dintre codașele seriei, Unirea Tărlungeni, cu 1 – 0, prin golul marcat de Silviu Balaure, în min. 58.

 După cum am arătat și în  Avancronica de matineu, se ascute lupta în seria Vest și orice punct pierdut te poate arunca în a doua jumătate a clasamentului, sau dimpotrivă, orice punct câștigat te poate urca în clasament. Așa s-a întâmplat și în această etapă a VIII-a, când Gaz Metan Mediaș a căzut pe locul 5, după înfrângerea de la FC Brașov (0-2), sau am putea vorbi de Chindia Târgoviște care în numai o săptămână, cu două victorii și un egal, a urcat de pe locul 10, până pe poziția a treia.

 În acest context, era absolut necesar ca FCM Baia Mare să nu facă pași greșiți pe propriul teren și să își adjudece victoria în partida cu Unirea Tărlungeni. Față de partida de la Arad, unde FCM Baia Mare a fost egalată în ultimele minute ale partidei, antrenorul Dorin Toma a trimis în teren un prim unsprezece, operând trei modificări, locul lui Străuț, Florin Ilie și Radu Leonte fiind luat de Duruș, Hodor și Mihai Deac.

 Partida nu a fost una foarte reușită a băimărenilor din punct de vedere al numărului de ocazii de poartă create, un rol decisiv având și terenul destul de greu, îmbibat cu apă și alunecos pe alocuri, îngreunând combinațiile și pasa decisivă. Totuși, partida a fost una de mare angajament, expriența jucătorilor băimăreni fiind până la urmă decisivă. A fost nevoie de această descătușare a băimărenilor în perspectiva ultimelor 5 etape ale turului când FCM Baia Mare va juca în deplasare la Mediaș, Mioveni și Râmnicu Vâlcea și acasă cu ”U” Cluj Napoca și Olimpia Satu Mare.

 Începutul partidei a găsit formația băimăreană la timonă și prima ocazie de gol în contul gazdelor se consemnează în min.3, când Sîrbu trimite din interiorul careului pe lângă poartă o centrare venită de la Arnăutu. Tot Sîrbu a fost și la originea unei noi acțiuni de atac în min.8, când centrarea puternică acestuia din careul mic este respinsă de portarul Muțiu. Până la pauză am mai consemnat câte o ocazie de gol de fiecare parte, la oaspeți, șutul lui Păduraru fiind respins în corner de Ormenișan, iar la gazde șutul peste poartă a lui Arnăutu, după o centrare venită de pe partea stângă de la Balaure.

 În partea secundă, oaspeții ies de la cabine mai motivați, practicând un pressing agresiv, atât la mijlocul terenului, cât și cu vârfurile de atac, la fundașii noștri centrali, îngreunând construcția băimărenilor.

Totuși, formația băimăreană rezistă acestui pressing agresiv și își crează ocazii de poartă, având chiar un gol anulat pe motiv de henț la Ignea, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Duruș.

În min.57, șutul lui Ignea scos în corner de portarul Muțiu avea să anunțe golul băimărenilor. La cornerul imediat următor, portarul oaspeților Muțiu, respinge balonul în față din aglomerația de jucători din careul mic, mingea ajunge la Silviu Balaure, care din marginea careului de 16 m șutează puternic și-l învinge pe portarul oapeților, aducând avantaj pe tabela de marcaj: 1-0!

 Același portar Muțiu, mai are până la final două intervenții salvatoare pentru formația sa, la șutul lui Balaure din interiorul careului de 16 m, dar și la acțiunea la capătul căreia Arnăutu a preferat șutul în locul unei pase decisive.

 Până la urmă, a fost o victorie meritată și muncită, prin această victorie FCM Baia Mare reușind desprinderea în clasament, acumulând 18 p, față de 15 p cât are urmăritoarea ei CSM Râmnicu Vâlcea, echipă care se află și ea la al șaptelea rezultat fără înfrângere.

 Așadar, pentru FCM Baia Mare urmează o perioadă de foc și primul examen pe care îl au de trecut elevii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan, este cel din etapa viitoare de la Mediaș, unde va întâlni principala fovorită la promovare: Gaz Metan Mediaș, echipă la timona căreia va veni ex-băimăreanul Leo Grozavu. Să sperăm că această schimbare de antrenor de la medieșeni nu va fi de bun augur în etapa viitoare când sperăm la un nou rezultat pozitiv al băimărenilor. Până atunci, antrenorii Dorin Toma și Cristian Bogdan au timp suficient să pregătească meciul așa cum se cuvine, cum au făcut și cu celelalte partide de până acum, iar FCM Baia Mare să își consolideze poziția de lider și chiar să se desprindă în clasamentul seriei Vest al Ligii 2.

 FCM Baia Mare – Unirea Tărlungeni 1 – 0 (0-0)

 Stadion Municipal ”Viorel Mateianu”

Timp închis, umed, teren alunecos

Spectatori: cca. 1000

A înscris: Silviu Balaure (min.58)

Cartonașe galbene: Forika, Petra și Monea

Șuturi la poartă: 5-4;

Pe poartă: 3-1;

Cornere: 4-3;

Faulturi: 12-19;

Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureș) la centru; Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț), Andrei Roman (TG.Neamț) – asistenți. Rezervă: Cătălin Roșu (Var – Sălaj)

Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu); Valer Vancea (Oradea).

 FCM Baia Mare: Ormenișan – Duruș, Hodor,  Sergiu Oltean, Lupu, Ignea, Păcurar (min.67 Codin), Sîrbu (min.46 Munteanu), Balaure, Deac (min.90+2 Mădălin Popa), Arnăutu. Rezerve: Bota – Străuț, Florin Ilie, Adrian Ster. Antrenori: Dorin Toma (principal) și Cristian Bogdan (secund).

 Unirea Tărlungeni: Muțiu – Vlăsceanu (min.72 Popescu), Forika, Burlacu, Marin, Minciună, Petra, Păduraru (min.69 Bucur), Chirciu (min.62 Monea), Vasiloi, Coman. Rezerve: Dănălache – Podlesmîi. Antrenori: Daniel Bona (principal) și Câmpean Decebal (secund).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.