Restricții de circulație impuse pe durata Raliului Maramureșului 2024

Restricții de circulație impuse pe durata Raliului Maramureșului 2024

  • Competițiile sportive asemenea raliurilor nu se pot desfășura în deplină siguranță fără întocmirea unui plan de securitate ce este respectat până la ultima literă.
  • Restricțiile de circulație reprezintă prima măsură impusă, întrucât probele speciale se desfășura exclusiv pe sectoare de drum ce sunt închise publicului

Prima restricție a Raliului Maramureșului 2024 vizează închiderea acestui sector de drum – VEZI AICI – din localitatea Berința, în data de 31 Mai 2024, în intervalul orar 10:30-16:30. Cea mai importantă și de interes restricție a zilei de 31 Mai este închiderea DN 18, în intervalul orar 16:30-23:45. Această restricție vizează sectorul de drum cuprins între km 15+000 (adică după ieșirea din localitatea Baia Sprie] și km 38+000 (adică intrarea în localitatea Mara, la Păstrăvăria Alex).

Dat fiind faptul că ediția din acest an a raliului maramureșean ajunge și în Sighetu Marmației, acolo unde se va desfășura prima probă spectacol, mai multe străzi din municipiul nordic al județului vor fi închise în intervalul orar 13:00-23:00. Aceste străzi sunt:

  • Str. Unirii de la sensul giratoriu „Plimob” până la sensul giratoriu „Big”
  • Str. Piața 1 Decembrie 1918 de la sensul giratoriu „Big” până la sensul giratoriu „Pompieri”
  • Str. Dragoș Vodă de la intersecția cu Str. Rodnei până la sensul giratoriu „Pompieri”
  • Str. Bogdan Vodă de la Primărie, Str. Piața 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu „Big”
  • Str. Ion Buteanu
  • Str. Basarabiei
  • Str. Mihai Viteazu de la intersecția cu Str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu Dragoș Vodă
  • Str. Alexandru Ivasiuc de la intersecția cu Str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu Str. Dragoș Vodă

Ziua secundă a competiției aduce după sine alte două restricții de circulație, prima dintre acestea vizând sectorul de drum următor – VEZI AICI – în intervalul orar 09:00-16:45. Cea de-a doua restricție este cuprinsă în intervalul orar 10:00-20:30 și prevede închiderea acestui sector de drum – VEZI AICI

ALTE RESTRICȚII

Automobilele de concurs necesită nu doar o pregătire temeinică înaintea fiecărei curse, ci și o servisare ca la carte înaintea fiecărei probe speciale, astfel că avem nevoie și de o zonă pentru parcul de service. Din acest motiv, Bulevardul Unirii din Baia Mare – pe sectorul cuprins între sensul giratoriu cu Bd. Republicii până la sensul giratoriu cu Str. Oituz și Str. Hortensiei de la sensul giratoriu cu Bd. Unirii până la sensul giratoriu cu Str. Școlii și Str. Serelor. Această restricție începe de Miercuri, 29 Mai 2024, orele 00:00 și se încheie în ziua de Duminică, 3 Iunie 2024, la ora 22:00.

Organizatorul raliului – Asociația Club Sportiv Dr. Browns – mulțumește pentru înțelegere tuturor participanților la trafic și își cere scuze pentru disconfortul și neplăcerile cauzate de aceste restricții.

Raliul Maramureșului 2024 este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Dr. Brown’s și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Acest eveniment este cofinanțat de Consiliul Județean Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare, Primăria Municipiului Sighetu Marmației și Visit Maramureș.

Raliul Maramureșului 2024 este pus în mișcare de partenerul de mobilitate BMW Group West Motors

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu avizele emise, având suportul necondiționat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești”, pe cel al Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș – prin Biroul Rutier, al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” dar și al Poliției Locale a Municipiului Baia Mare, respectiv al Poliției Locale a Municipiului Sighetu Marmației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.