Robert Glinta, cu gindul la stabilirea unui nou record mondial, la Campionatele Nationale ale Italiei

Dupa stabilirea recordului mondial in proba de 100 metri spate, Robert Glinta, inotatorul care se antreneaza in Baia Mare cu profesorul Adrian Gherghel, este cu gindul la Olimpiada de la Rio din 2016. Insa, inainte de atingerea acestui obiectiv, Robi va participa la Campionatele Nationale ale Italiei, de la Riccione.

„Campionatele Europene din Israel, bazin de 25 de metri, au fost o reusita pentru mine. Am stabilit un nou record mondial in proba de 100 metri spate, de la 50.91 iar cel stabilit de mine 50.77. Ne-am dat seama cit de aproape suntem, asa ca am fortat putin si am reusit”, sustine inotatorul cu mindrie. Robert da asigurari ca va ramine in continuare in Baia Mare avind in vedere colaborarea si intelegerea cu antrenorul sau. Cit despre tentatiile din ziua de azi acestea sunt mari, insa sportivul stie ca trebuie sa fie foarte ordonat si serios avind in vedere ca s-a calificat la Olimpiada de la Rio cu barem A, dorindu-si sa intre in finala.

Cu un nou record national la 50 m spate, 24 de secunde, Robert spera sa corecteze recordul mondial si in bazinul de 50 de metri. Asa ca va continua sa se antreneze. Adrian Gherghel este convins ca Robi va reusi sa faca o figura frumoasa la Riccione, ultima competitie pentru anul 2015, dar si la Olimpiada. „Robi a reusit o performanta extraordinara. Faptul ca s-a calificat in finala a fost extraordinar, cit despre record nu am cuvinte, acesta valoreaza mai mult decit o medalie. Robert este un sportiv care este intr-o ascensiune continua. In 2016 va fi prezent la Olimpiada de la Rio, o performanta dorita de orice inotator. Speram la o calificare si aici. Inainte insa, saptamian viitoare, ne asteapta Campionatele Nationale ale Italiei. Speram la timpi cit mai buni”, a punctat Adrian Gherghel, directorul Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare.

In Israel si prestatia baietilor stafetei de 4x 50 metri mixt a fost formidabila. Robert Glinta, Alex Coci, Radu Marius si Norbert Trandafir au stabilit un nou record national , un minut 38 de secunde si 23 de zecimi, ocupind locul 16 in clasamentul final. Speram la rezultate bune si in Italia.

robert

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.