ROMANIA – Medalie de Bronz la Campionatul Mondial! ATI JUCAT PENTRU ROMANIA! ATI JUCAT PENTRU VOI!FOTO

0Naționala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminică, la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiției.

România a făcut un meci perfect și nu a dat adversarei nicio șansă, lăsând în urmă un mic regret că fost atât de aproape de o calificare în finală.

România a ocupat locul 10 la ediția precedentă a Campionatului Mondial, în 2013, în Serbia, România, singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, mai avea în palmares o medalie de aur (1962) și două de argint (1973, 2005), pe lângă cele două titluri mondiale în aer liber (1956, 1960).

De remarcat că la CM 2013, România a fost învinsă în optimi de Polonia (tot cu antrenorul Kim Rasmussen pe bancă), scor 31-29 (13-17), la Novi Sad.

Performanța României la Mondialul din Danemarca a fost întărită și de titlul de golgheteră a competiției obținut de Cristina Neagu, cu 63 de goluri.

Tricolorele au fost doar de două ori la egalitate cu polonezele, 0-0 și 1-1, în rest România a condus tot timpul pe tabela de marcaj. România s-a desprins rapid, la 4-1 (min. 6), avantajul a crescut la șase goluri, 10-4 (17), iar la pauză România avea 15-8, fără să primească gol timp de mai multe minute, deși a jucat mult timp cu două jucătoare mai puțin, Neagu marcând chiar în ultima secundă.

1.1La reluare, Polonia a început agresiv, a redus ecartul la cinci goluri, 19-14 (39), dar au urmat patru goluri consecutive pentru tricolore, diferența ajungând la nouă goluri, 23-14 (43), tranșând practic soarta meciului.

Până la final, deși a introdus rezervele în ultimele zece minute, România a condus și la 12 goluri, 28-16 (53), câștigând în cele din urmă cu scorul de 31-22.

Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei, dar întreaga echipă a făcut un meci extraordinar. Polonia a ratat nu mai puțin de patru aruncări de la 7 metri în acest meci.

2Au evoluat echipele: 
Polonia: Weronika Gawlik (6 intervenții), Anna Wysokinska (2 intervenții) — Monika Kobylinska (3 goluri), Monika Stachowska, Iwona Niedzwiedz (2), Joanna Gadzina (1), Agnieszka Kocela, Karolina Kudlacz-Gloc (4), Klaudia Pielesz, Aleksandra Zych (1), Aneta Labuda, Karolina Zalewska (2), Hanna Sadej (2), Malgorzata Stasiak, Patrycja Kulwinska (1), Kinga Achruk (6). Selecționer: Kim Rasmussen.

România: Paula Ungureanu (8 intervenții), Ionica Munteanu (3 intervenții) — Gabriella Szucs (1), Crina Pintea, Adriana Nechita (2), Cristina Neagu (10), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu (1), Luciana Marin (1), Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea (4), Ana Maria Tănăsie (1), Melinda Geiger (3), Eliza Buceschi (2), Patricia Vizitiu (3), Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

1Arbitri: Kjersti Arntsen, Guro Roen (ambele din Norvegia).

Finala se va juca între Norvegia, campioana olimpică și europeană en titre, și Olanda (18,15, ora României).

La CM 2015, România a învins Brazilia, campioana en titre, Danemarca, echipa gazdă, și Polonia, locul 4 la ediția precedentă, pierzând după prelungiri semifinala cu Norvegia.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.