Rostopasca, planta miraculoasă care tratează peste 150 de afecțiuni! Puterea vindecătoare a acestei plante pentru cancer,boli de ficat…

Specialiştii care au cercetat îndelung puterea vindecătoare a acestei plante, au însumat nu mai puţin de 150 de întrebuinţări medicinale, de la dermatite, până la pancreatită sau cancer. Este vorba despre rostopască, planta erbacee a cărei tulpină conţine un lăptişor amar care capătă o nuanţă roşie atunci când intră în contact cu aerul.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

De la rostopască se culege partea aeriană, adică tulpina, frunzele şi florile, cu grijă pentru a nu dezrădăcina planta, care va da apoi alte tulpini. Dintr-o jumătate de kilogram de plantă proaspătă rezultă aproximativ o sută de grame de plantă uscată.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

În stare proaspătă, tulpinile de rostopască lasă un suc (latex) portocaliu, care are proprietăţi medicinale foarte importante, pe care planta uscată nu le mai păstrează.

Tratamente naturiste pe bază de rostopască
1. Pentru boli de ficat
Rostopasca este un extraordinar stimulent al funcţiei hepatice. Se administrează sub formă de pulbere, câte un vârf de cuţit (aproximativ 0,5 grame) de 4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 7-10 zile de pauză. Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afecţiuni ale ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvirilor, a infecţiilor cu virusul hepatitei.

2. Pentru spasmele digestive
Spasmele digestive sunt eficient combătute de către tinctura de rostopască, din care se iau cate 3-4 linguriţe pe zi. Tratamentul se face simptomatic, de câte ori apar spasme, anumite substanţe conţinute de această plantă (alcaloizi) relaxând prompt musculatura netedă a tubului digestiv.

3. Pentru migrene
Se ia o linguriţă rasă de pulbere de rostopască pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore. Efectele sunt de-a dreptul spectaculoase: în mai puţin de o oră, bila este drenată, durerile de cap şi senzaţia de greaţă dispar, la fel ca şi sensibilitatea excesivă la zgomote, la lumină şi la mirosuri. Tratamentul se face ocazional, atunci când apar durerile de cap şi celelalte simptome specifice migrenei.

4. Pentru dischinezie biliară
Un grup de cercetători români, conduşi de dr. Hriscu a demonstrat efectele excepţionale ale rostopascăi în combaterea tulburărilor biliare, inclusiv a dischineziei.

Se administrează pulberea, câte un vârf de cuţit luat de trei ori pe zi, la orele 8, 13 şi 19. Acest tratament se face vreme de 30 de zile, urmate de 10 zile de pauză, după care se poate relua. Are o eficienţăta greu de egalat de orice medicament de sinteză. Tratamentul este foarte eficient şi pentru prevenirea litiazei biliare.

5. Pentru indigestie
Conform cercetărilor medicului german J.C. Bauman, nu există medicament mai eficient ca rostopasca în tratarea problemelor legate de digestie. Jumătate de linguriţă de tinctură de rostopască, administrată de 4 ori pe zi, diminuează senzaţia de greaţă, stimulează puternic producerea de sucuri gastrice şi de bilă, elimină starea de disconfort, de greutate în stomac, ce apare în cazul indigestiei. Fiecare doză de rostopască se ia cu 10 minute înainte de masă. Se ţin cure de câte 3 săptămâni.

6. Pentru pancreatită
Iată o reţetă care face adevărate minuni în această afecţiune periculoasă şi greu de tratat: 5 grame de rostopască uscată şi mărunţită se opăresc cu 1 litru de apă clocotită şi se lasă să se infuzeze 12 ore, într-un vas smălţuit (extractul nu trebuie să intre în contact cu metale).

Ideal este să se prepare infuzia la ora 6 seara şi să se strecoare la 6 dimineaţa, când se mai adaugă 200 de grame de miere de salcâm sau polifloră (nu de alt soi) şi se amestecă bine. Se ia o lingură din acest preparat, din oră în oră, înainte sau după ce mâncăm. După 2 luni de tratament, simptomele bolii dispar.

7. Hepatita virală
Fitoterapeutul francez Maurice Messegue a tratat foarte eficient această boală, într-un mod mai puţin obişnuit: cu băi cu infuzie combinată de rostopască. În fiecare seară, se fac băi de mâini şi de picioare cu apă fierbinte, în care se pun 1-2 litri de infuzie combinată de rostopască. Se ţine fiecare membru vreme de 15 minute în baie, apoi se tamponează uşor cu un prosop (nu se clăteşte şi nu se şterge).

8. Pentru cancer
Din cercetările specialiştilor în oncologie rezultă că sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de două luni, cu 3 săptămâni de pauză.

Este un remediu cu efecte imunomodulatoare certe (ajută la distrugerea celulelor maligne de către sistemul imunitar) şi cu o posibilă acţiune citostatică directă. Conform cercetătorilor ruşi şi ucraineni, substanţele active din rostopască sunt eficiente în cancerul pancreatic, ovarian, faringian, ano-rectal, de colon, de sân, de ficat.

Reacţii adverse rostopască
Rostopasca trebuie luată întotdeauna după ce te consulţi cu medicul specialist, întrucât poate avea efecte nedorite, mai ales dacă nu se respectă recomandarile privind doza.

Persoanele care suferă de boli autoimune, precum poliartrita reumatoidă, lupusul sau scleroza multiplă ar trebui să evite rostopasca, întrucât aceasta stimulează activitatea sistemului imunitar, ceea ce ar putea duce la agravarea simptomelor bolilor autoimune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.