Rugby : Dinamo – CSM Știința Baia Mare 9-41

rugbyPe stadionul Florea Dumitrache, CSM Ştiinţa Baia Mare şi-a atins obiectvul urmărit prin deplasarea făcută la Bucurereşti, adică o victorie cu bonus ofensiv în faţa celor de la Dinamo, astfel că Zimbrii continuă să păstreze procentajul de 100 % al victoriilor în acest sezon al SuperLigii CEC Bank.

Începutul de partidă nu anunţa deznodământul final pentru că după un prim sfert de oră cele două echipe se aflau la egalitate, Samoa Luke concretizând o lovitură de pedeapsă pentru maramureşeni, Siotame Manu în contul dinamoviştilor.
Minutul 17 a adus şi prima încercare a partdei autor fiind Diniş, Samoa Luke a ratat transformarea însă acesta a fost punctul de plecare al reuşitelor care aveau să aducă la finalul jocului bonusul ofensiv pentru trupa lui Eugen Apjok.
Forţa înaintării şi-a spus cuvântul în minutul 30 şi după o grămadă la care dinamoviştii au cedat deliberat, ba mai mult au jucat balonul din poziţie de offside maramureşenii au beneficiat de un eseu de penalizare, tarnsformarea lui Samoa Luke ducând scorul la 15-3.
Dinamo a avut şansa de a strânge rezultatul însă Niţu a ratat o penalitate, în replică zimbrii lovind din nou pe înaintare cu un eseu de penalizare transformat de Samoa Luke care a stabilit şi scorul pauzei 22-3 în favoarea oaspeţilor.

Partea secundă a început tot cu maramureşenii controlând jocul şi după un mol de margine a venit şi al patrulea eseu al acestora, Samoa Luke a ratat transformarea, moment în care practic băimărenii şi-au asigurat bonificaţia ofensivă.
Dinamo a replicat prin două lovituri de pedeapsă concretizate de uvertura tongaleză Siotame Manu, însă a fost de ajuns ca Moyake să spargă defensiva alb-roşilor iar Wiringi să marcheze un nou eseu transformat tot de el.
Ultimul eseu al partidei a venit după o grămadă în 22-ul gazdelor în urma căreia Moyake a trecut din rolul de creator al încercării în cea de finalizator, Wiringi a transformat pentru ca scorul să devină 41-9 în favoarea zimbrilor maramureşeni.
Siotame a mai avut o şansă de a cosmetiza rezultatul final distanţa însă fiind de peste 45 de metri tabela a rămas nemoficată astfel că după 80 de minute de joc partida s-a încheiat cu scorul: Dinamo Bucureşti – CSM Ştiinţa Baia Mare 9-41.

Etapa următoare ambele echipe vor avea partide de foc, Ştiinţa Baia Mare primind vizita celor de la RCM Timişoara în timp ce Dinamo se va deplasa pe stadionul din Complexul Ghencea pentru disputa cu eterna rivală Steaua.

super-liga.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.