Rugby: Președintele clubului CSM Știința Baia Mare anticipează o etapă dificilă în urma întăririi echipelor

Președintele vicecampioanei CSM Știința Baia Mare, Călin Matei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că următoarea etapă din SuperLiga CEC Bank la rugby, din 19 iulie, se anunță a fi dificilă deoarece majoritatea echipelor s-au întărit cu jucători dornici de performanță.

„Va fi o perioadă dificilă, o etapă în care toate echipele se cunosc, chiar nu mai sunt secrete. Pot fi mici secrete, dar primele patru-cinci echipe se vor întări în perioada acesta de intersezon și normal să urmeze o perioadă dificilă, ca atare, noi ne pregătim pentru ea”, a spus Călin Matei.

CSM Știința Baia Mare a avut parte de o scurtă vacanță în care o parte dintre jucători au avut diverse obligații de onorat.

„Componenții echipei au avut o vacanță de două săptămâni, dar cei care au fost la diferite turnee și la loturile naționale au avut vacanță timp de o săptămână, ei reunindu-se abia luni. Acum se intră în forță la pregătirea fizică, centralizată, acasă, săptămâna aceasta și următoarea, după care se pleacă în cantonament la Cheile Grădiștei”, a afirmat Călin Matei.

Mulțumit de reușitele echipei, președintele lui CSM Știința Baia Mare consideră că rugbyul e un sport unde competiția e continuă și nu există mult loc de odihnă.

„Am terminat turul pe locul întâi și am avut un singur egal. Nu pot să spun decât că suntem în grafic la ce obiectiv ne-am propus. Jucătorii care au venit la începutul anului, am putea spune că perioada lor de adaptare aa trecut și afirm, în urma discuțiilor cu antrenorii, că s-au adaptat. Normal că sunt și ei ca orice jucător supuși concurenței pe post și se știe că la noi la echipă nu există parti-pris-ri, poate să fie orice nume, cel care e în forma la ora meciului, acela joacă. Consider că este o concepție foarte bună a antrenorilor de ani de zile, care a dat rezultate și asta se aplică și-n continuare”, a spus tranșant Călin Matei.

În opinia acestuia munca echipei stă în forța de a rămâne mereu în picioare indiferent de situație.

„Niciodată o echipă nu e consolidată. Niciodată, și întotdeauna este loc de mai bine, iar nouă ne trebuie meciuri în picioare ca să putem consolida echipa ca să ajungă la performanță cât mai ridicată. Rugbyul este un sport care supune sportivul la accidentări, asta înseamnă scoatere din circuit, iar de la meci la meci câte un jucător poate să iasă din lot din cauza accidentărilor, ori automat trebuie să ai la nivelul celui accidentat un jucător care să îi ia locul. De aceea rugbyul este un sport atât de costisitor, pentru că ești obligat să faci față la nivel înalt, să ai lot numeros, deoarece sunt accidentări. Și acum avem doi accidentați care de la începutul anului încă nu sunt refăcuți, jucători care s-ar putea să nu-și revină până la finalul anului. E vorba de Tudor Matei și Silviu Suciu, care au suferit accidentări de lungă durată. Că sunt contuzii la rugby, astea trec! Oricum și acolo mai stai o etapă, două, ăsta-i sportul!”, a spus Călin Matei.

Președintele CSM Știința Baia Mare crede că ediția din acest an a campionatului e una dominată de echilibru.

„Așa cum am spus la începutul anului, și îmi mențin părerea, cred că este cel mai echilibrat campionat din ultimii zece ani. Este echilibrat pentru că toate echipele s-au întărit, toate echipele joacă alt rugby. Rugbyul în SuperLigă din punct de vedere valoric a crescut foarte mult, pot să spun că Timișoara, care a crescut foarte mult, este o echipă redutabilă, ați văzut ce transferuri a făcut la începutul anului și acum face și CSM București, ați văzut ce lot are Farul Constanța, și nu este de neglijat nici Steaua, chiar dacă în prima partea a anului n-a confirmat, să nu uităm că Steaua este o echipă cu experiență și nume în rugbyul românesc”, consideră Matei.

Președintele liderului CSM Știința Baia Mare a afirmat că în această perioadă se fac noile achiziții pentru echipă, însă n-a dorit să ofere nume până la perfectare contractelor.

„Achizițiile se fac acum și-n săptămâna următoare, pentru că pe 19 iulie începem, iar primul meci îl avem la Steaua. Vom face achiziții pe posturile pe care le consideră antrenorii deficitare. Vor veni jucători atât din campionatul intern, cât și din extern pentru a completa lotul. Am și prelungit contractul pentru Paul Rusu cu trei ani, am renunțat la un jucător, la Ionuț Niacșu, nu i-am prelungit contractul. Din păcate, am avut și o pierdere foarte mare, Ștefan Ciuntu, care spun că nu e doar o pierdere pentru rugbyul din Baia Mare, ci e o pierdere pentru rugbyul românesc, el era jucător de lot; am avut și plecări, vom mai avea încă plecări. E perioada asta de o săptămână în care se iau deciziile finale, și la mijlocul săptămânii viitoare vom avea lotul complet pentru începerea returului din data de 19 iulie”, a spus încrezător Călin Matei.

Acesta a mai subliniat și aspectul financiar al clubului, cât și posibilitatea continuării finanțări prin CJ Maramureș, respectiv CL Baia Mare, cât și prin sponsori.

„Nu suntem în grafic cu bugetul până la final de an, dar din ceea ce am discutat cu conducerea primăriei Baia Mare și cei din CJ Maramureș, sperăm ca până la finele anului să se mai aloce bani pentru sport (…) și, bineînțeles, sunt bine veniți sponsori la echipă”, a spus Călin Matei.

Președintele CSM Știința Baia Mare a dezvoltat și posibilitatea extinderii tribunelor, dar a avut și cuvinte de apreciere la adresa publicului, care vibrează alături de echipă la fiecare meci jucat acasă, cât și la fanii care însoțesc echipa la turneele din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.