S-AU TRAS LA SORȚI SFERTURILE CUPEI ROMÂNIEI TIMIȘOREANA

Astăzi, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României Timișoreana, ediția 2015-2016

Partidele din această rundă a competiţiei sunt programate a se disputa vor avea loc în perioada 15-17 decembrie 2015, programul final urmând a fi anunţat ulterior pe site-ul FRF.

Iată cum se prezintă rezultatul tragerii la sorţi:

► SC FOTBAL CLUB VIITORUL SA – SC FC STEAUA BUCUREȘTI SA
► ACS POLI TIMIŞOARA – AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREȘ
► DINAMO 1948 SA – AFC ASTRA
► CS MUNICIPAL STUDENŢESC IAŞI – FC CFR 1907 CLUJ SA

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art. 30.9 din ROAF).

În jocurile la care participă echipe Liga I se pot efectua maximum 3 înlocuiri  de jucători (conform art. 30.11 din ROAF).

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:

a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceiași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară (conform art. 30.12 din ROAF).

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.