Să fim alături de echipa noastră. Calificarea în sferturi se joacă azi, în compania Viborg HK A/S. HAI HCM Baia Mare!

la multi ani hcmHCM Baia Mare va evolua duminică în compania grupării daneze Viborg HK A/S în ultima etapă din grupa principală 2 a Ligii Campionilor, un meci decisiv pentru calificarea în sferturile EHF Champions League. „Este un cadou pentru această echipă pentru că atunci când am început munca după sărbătorile de iarnă nimeni nu credea că vom ajunge în această postură, dar fetele au făcut o treabă extraordinară. Aşa că de asta spun că acest meci este un cadou. Duminică vom juca nu împotriva unei echipe, ci împotriva unei adevărate instituţii a handbalului feminin. Până acum am jucat destul de bine, eu cred în fete”, a declarat Tone Tiselj.

HCM Baia Mare întâlneşte mâine, în ultima partidă din grupa principală 2, Viborg HK A/S în meci decisiv pentru calificarea în sferturile competiţiei, un nivel pe care campioana României l-ar atinge în premieră, încă de la al doilea ei sezon din Liga Campionilor. „Va fi un meci foarte greu. Ele vin în Baia Mare ca să îşi joace şansa. Noi trebuie să ne facem jocul nostru, suntem acasă şi trebuie să profităm de acest avantaj”, a declaratLuciana Marin. „Este un meci important, un joc decisiv, şi vom da tot ce putem ca să ne calificam mai departe”, a menţionatAdriana Nechita.

În tur, HCM  Baia Mare s-a impus cu 31-30 în faţa danezelor, după ce, la pauză, tot băimărencele erau în avantaj şi tot doar la un gol distanţă: 13-12. Meciul s-a jucat în faţa a circa 1.600 de spectatori în Viborg Stadionhal, în timp ce polivalenta băimăreană se preconizează că va fi neîncăpătoare cu prilejul acestui joc în urma căruia handbalistele lui Tiselj pot scrie istorie pentru clubul băimărean. Skov, cu 1 1 goluri, a fost principala marcatoare pentru Viborg, Abbingh, de cealaltă parte, cu cinci reuşite, a fost golghetera HCM-ului.

Înaintea ultimei etape din grupa principală 2, clasamentul arăta astfel:
1. Larvik 9 9 0 0 238-199 18
2. Gyori Audi ETO KC 9 7 0 2 255-204 14
3. Viborg HK A/S 9 3 1 5 230-242 7
4. Metz Handball 9 3 0 6 224-226 6
5. HCM Baia Mare 9 3 0 6 230-248 6
6. IK Savehof 9 1 1 7 210-268 3

Partida  din sala sporturilor „Lascăr Pană” va începe la ora 20.00 şi va fi arbitrată de Saso Krkacev şi Gjoko Kolevski (Macedonia), în timp ce grecul  George Bebetsos este delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.