Se ascute lupta în Liga 2! AVANCRONICĂ DE MATINEU

fcmPrima etapă intermediară din acest campionat a adus o singură victorie în deplasare, cea a Olimpiei Satu Mare, pe Cluj Arena, în confruntarea cu ”U” Cluj Napoca, trei victorii ale gazdelor și trei rezultate de egalitate. Pașii greșiți făcuți de Gaz Metan Mediaș a permis băimărenilor de la FCM Baia Mare să rămână lideri, iar Șoimii Pâncota să urce pe a doua poziție în clasament, la doar un singur punct distanță de locul 1.

Surprinzătoare, rămâne totuși, victoria echipei lui Ionuț Popa în fața echipei CS Mioveni, care până la meciul din Podgorie era neînvinsă în deplasare. Mai remarcăm și victoria la scor a târgoviștenilor de sub Turnul Chindiei, care după egalul smuls la Baia Mare și cu un moral bun, au învins echipa italianului Pissano, la scor de neprezentare. Cu sabia falimentului deasupra capului, FC Bihor s-a impus în derby-ul codașelor, cu Metalul Reșița, reușind să urce până pe locul 11, în clasament.

Rămâne de văzut cum se vor desfășura ostilitățile cu Minnisterul de Finanțe, în sălile de tribunal, pentru a scăpa echipa de faliment, și, implicit de a continua în Liga 2.

FCM Baia Mare părea că se îndreaptă spre a patra victorie în deplasare, în disputa de la Arad cu UTA Bătrâna Doamnă, până în min.81, când s-a văzut (din nou) egalată. Până una alta, un rezultat pozitiv, care o menține lider meritoriu, după disputarea a jumătate din turul campionatului.

Etapa a VIII-a din seria Vest a Ligii 2, programează, din nou, dispute extrem de interesante, prin prisma faptului că, în prima jumătate a clasamentului, echipele sunt despărțite de doar 5 puncte, și orice victorie poate produce schimbări majore în ierarhia campionatului, sau dimpotrivă, să arunce orice formație la subsolul clasamentului.

Ca atare, partida de sâmbătă cu Unirea Tărlungeni este foarte importantă pentru FCM Baia Mare, o victorie menținând-o în fotoliul de lider al seriei. Am auzit păreri, cum că Șoimii Pâncota ar fi marea surpriză a acestui început de campionat, dar orice avizat în domeniul fotbalului ar răspunde că dimpotrivă, FCM Baia Mare este, fără doar și poate, SURPRIZA PLĂCUTĂ a Ligii 2, ajungând la șefia seriei din postura de nou promovată! Este un statut pe care echipa condusă de Dorin Toma și Cristian Bogdan o merită din plin, iar rezultatele, constant bune și foarte bune, dar și jocul echipei, dau speranțe că obiectivul stabilit înainte de începerea campionatului este unul perfect realizabil.

Unirea Tărlungeni vine sub Dealul Florilor să câștige, și au un moral bun după ce au încurcat FC Brașov pe teren propriu, steagarii reușind egalarea, din nou, în minutele de prelungiri. Nemulțumită în mod evident de poziția din clasament, unde se află pe loc retrogradabil, locul 13, deasupra lanternei roșii Metalul Reșița, Unirea a mai întâlnit FCM Baia Mare în această vară, reușind să se impună cu 2-1, în amicalul disputat în cantonamentul de la Brașov.

De atunci și până acum lucrurile s-au mai schimbat, iar FCM Baia Mare a devenit liderul seriei și este îndreptățită să spere la victorie, cu atât mai mult cu cât vor juca în fața propriilor suporteri. Singura problemă care se pune ar fi doar una de moral, după ce bămărenii s-au văzut egalați de două ori în ultimele două etape, când au avut două goluri diferență cu Chindia Târgoviște (acasă) și 1-0 la Arad. Remarcăm pofta de gol a atacantului Sergiu Arnăutu, care a înscris din nou, în min.20 al meciului de la Arad, rămânând golgheterul seriei, după disputarea primelor șapte etape. Avem convingerea că atacantul băimărean va reuși să înscrie și în partida de sâmbătă și chiar să fie completat și de ceilalți atacanți de valoare pe care îi are formația băimăreană: Vasile Pop, Deac sau Codin.

În creștere de formă se află și Sîrbu, Balaure sau Păcurar. De aceea, credem că victoria în etapa de sâmbătă este una logică și normală, care să pregătească etapele de foc care urmează. Pentru FCM Baia Mare urmează o lună infernală, extrem de importantă, cu patru etape de campionat foarte grele, intercalate de meciul din Cupa României cu Steaua. După această etapă FCM Baia Mare va întâlni, pe rând Gaz Metan Mediaș (deplasare), ”U” Cluj Napoca (acasă), CS Mioveni (deplasare) și Olimpia Satu Mare (acasă).

Valoarea lotului și evoluțiile de până acum ale elevilor lui Dorin Toma și Cristian Bogdan, ne dau speranțe că FCM Baia Mare va reuși să rămână neînvinsă din turul de forță care urmează, la capătul căruia să rămânem acolo unde ne-am instalat începând cu etapa a treia, pe prima poziție a clasamentului.

Derby-ul retrogradatelor din Liga 1 se joacă sub Tâmpa, unde FC Brașov întâlnește Gaz Metan Mediaș, echipă care tocmai s-a despărțit de antrenorul Ion Balaur. Motivul demisiei lui Ion Balaur de la cârma echipei de pe Târnave, pare a fi scandalul în care a fost implicat de Andrian Martonca, jucător care l-ar fi acuzat că i-ar fi cerut 5.000 de euro pentru a-l selecționa la trial.

Foarte ciudat este faptul că, după 24 de ore Martonca și-a retras declarația, dar antrenorul Ion Balaur a rămas cu această pată neagră, care l-ar fi pus în imposibilitatea de a pregăti în liniște meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea. Găzarii s-au mișcat foarte repede și în zilele următoare ex-băimăreanul Leo Grozavu ar putea semna cu echipa președintelui Ioan Horoba. Dacă nu în partida cu FCM Brașov, atunci meciul de pe teren propriu cu FCM Baia Mare, ar putea fi primul pentru Leo Grozavu la cârma echipei Gaz Metan Mediaș.

Meciul dintre fostele echipe de Liga 1 se anunță a fi extrem de interesant, stegarii brașoveni negăsindu-și cadența în acest început de campionat, cu un joc dezamăgitor pentru proprii suporteri, fără atitudine și ambiție, cu rezultate nesatisfăcătoare pentru o echipă care își propune revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Medieșenii își doresc să încheie seria neagră de trei egaluri consecutive: 3-3 acasă cu CS Mioveni, 0-0 la Satu Mare cu Olimpia și 0-0 acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea.

FC Brașov vrea să revină cu o victorie în prima jumătate a clasamentului, iar Gaz Metan Mediaș își dorește victoria pentru a rămâne în vârful clasamentului. De aceea, partida de la Brașov va fi una interesantă, ca să nu mai vorbim de ambiția de unei revanșe a găzarilor, care s-au văzut retrogradați din Liga 1, după scandalul primelor din ultima etapă a Ligii 1, chiar de la Brașov.

Olimpia Satu Mare va juca pe propriul teren după o serie de două egaluri, și o victorie în deplasare la Cluj Napoca, cu CS Mioveni, echipa lui Claudiu Niculescu, echipă care vine și ea după o serie neagră, cu o victorie ratată în prelungiri la Mediaș când au ratat un penalty, și două înfrângeri consecutive: 0-1 acasă cu ”U” Cluj Napoca și 0-1 la Pâncota.

Dacă argeșenii vor reuși să iasă din această pasă neagră vom vedea la sfârșitul etapei, dar este clar că CS Mioveni se deplasează la Satu Mare cu orgoliul rănit, să recupereze din punctele pierdute în aceste ultime etape.

În Zăvoi CSM Râmnicu Vâlcea primește replica studenților de la ”U” Cluj Napoca, o echipă tânără cu rezultate inconstante, căreia se pare că îi priește jocurile din deplasare, sigurele victorii ale șepcilor roșii fiind cele din deplasările de la Chidia Târgoviște și de la CS Mioveni.

De cealaltă parte, vâlcenii vin după o serie de rezultate pozitive, cu șase etape la rând fără înfrângere, și vor să-și continue această serie cu o victorie, mai ales că în partida de sâmbătă, Alex Pelici se va putea baza și pe căpitanul Ionuț Stoica care și-a ispășit ultima etapă de suspendare, dar și pe Dragoș Firțulescu, revenit după o accidentare.

 

În Banat textiliștii de la UTA Bătrâna Doamnă, vor să facă un nou joc bun în deplasarea de la Caransebeș, fiind neînviși în meciurile din deplasare, unde au acumulat două victorii și un egal. După ce au salvat în extremis un punct în disputa cu FCM Baia Mare, când s-au văzut conduși 60 de minute, arădenii țintesc victoria în disputa lor cu FC Caransebeș.

Echipa italianului Pissano vine și ea după două înfrângeri consecutive, 2-3 acasă cu FC Bihor și 3-0 în deplasare la Târgoviște. După începutul foarte bun de campionat în care s-au aflat pe podium, FC Caransebeș a clacat începând cu etapa a treia, în care FCM Baia Mare a învins cu 2-1, chiar la Caransebeș, după care au început să apară o serie de rezultate negative. De aceea, sâmbătă FC Caransebeș va încerca să răpună Bătrâna Doamnă, provocându-i prima înfrângere în deplasare și să revină în prima jumătate a clasamentului, după ce înfrângerile au aruncat-o până pe locul 9.

Cu aceleași probleme financiare și cu un antrenor relativ nou, Eugen Trică, Metalul Reșița a rămas singura echipă din Liga 2 fără victorie și va juca sâmbătă acasă cu o echipă în creștere de formă și de rezultate: Chidia Târgoviște. Echipa de sub Turnul Chindei, a prins viteză după egalul smuls sub Dealul Florilor, și în etapă trecută a zdrobit FC Caransebeș cu un scor de neprezentare: 3-0! Ca urmare, pentru rosso-nerri va fi foarte greu să obțină prima victorie din acest campionat, o nouă înfrângere acasă făcându-i să piardă decisiv legătura cu restul echipelor de deasupra sa.

În fine, cu sabia falimentului deasupra capului, dar cu un moral refăcut parțial de cele două victorii la rând, 3-2 la Caransebeș și 2-1 acasă cu Metalul Reșița, FC Bihor își dorește să se îndepărteze de nisipurile mișcătoare ale subsolului clasamentului, cu o victorie împotriva celor de la Șoimii Pâncota. Echipa antrenată de Ionuț Popa va juca primul meci în deplasare după două etape consecutive pe teren propriu când au obținut o remiză cu Metalul Reșița și au învis CS Mioveni.

Excentricul antrenor Ionuț Popa, avea preagătită o declarație pentru finalul meciului cu Metalul Reșița, în cazul în care în urma unei victorii s-ar fi instalat pe prima pozție a clasamentului. Cel puțin deocamdată, Șoimii ocupă poziția secundă a clasamentului, peste Gaz Metan Mediaș, și nu vreau să știu ce va fi în gura lui Ionuț Popa dacă printr-o conjuctură nefericită băimărenilor, ar ajunge lider. Sau, poate că Șoimii Pâncota, echipă pe care FCM Baia Mare a învins-o fără drept de apel cu 4-1 chiar la Pâncota, este o echipă extraordinar de bună, cu un antrenor extraordinar de bun și chiar va fi una dintre surprizele campionatului. Este un scenariu pe care, sincer nu prea îl văd posibil, și înclin să cred că FC Bihor, aflată în revenire de formă, va reuși să se impună a doua oară consecutiv, pe propriul teren.

Așadar, va fi o etapă intensă cu partide care merită atenția, la capătul căreia FCM Baia Mare s-ar putea distanța în fruntea clasamentului, pentru a putea aborda în forță și cu moralul ridicat etapele de foc care urmează. Este cea mai importantă perioadă a turului pentru FCM Baia Mare, la capătul căreia s-ar putea contura (sau, nu) un alt obiectiv în afara celui stabilit la începutul campionatului, clasarea pe unul dintre locurile 1-6!

Până atunci, rămânem cu sufletul alături de băieții noștri și ne instalăm în tribune pentru a striga toți împreună: HAI FCM BAIA MARE!!!

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.