Turneu Football for a Better Chance

Vineri, 17 iunie, de la ora 14:00, și sâmbătă. 18 iunie, între orele 10:00 și 13:00, se desfășoară la Centrul Național de Fotbal Buftea turneul de copii Football for a Better Chance. Evenimentul marchează finalul proiectului european Football for a Better Chance și reunește copii din 5 țări care au participat la derularea programului timp de 2 ani. Fiecare țară are în competiție două echipe, una de fete și una de băieți.

Despre proiect:

Football for a Better Chance este un proiect al Comisiei Europene, coordonat de Federația Română de Fotbal. A început în 2020 și și-a propus să promoveze incluziunea socială și să combată radicalizarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Obiectivul a fost de a realiza integrarea prin intermediul fotbalului, cel mai popular sport din România, mai exact prin dezvoltarea unor programe în diferite etape ale pregătirii tinerilor sportivi

Football for a Better Chance a beneficiat de expertiza specialiștilor în sociologie de la Universitatea UNIMORE din regiunea Emilia-Romagna, Italia. Ei au pus bazele unui training specific pe care, ulterior, antrenorii de fotbal din România l-au implementat împreună cu propriii jucători. În total, în cadrul proiectului, au colaborat 18 specialiști și experți internaționali, între care opt reprezentanți FRF.

UEFA a supervizat acest proiect și a implicat și alte federații naționale să realizeze obiectivul de incluziune socială prin fotbal. Astfel au mai fost incluși copii din Portugalia, Irlanda, Grecia și Lituania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.