Un meci cu emoție, cu flori, cu autografe și multe (foarte multe) poze! HCM Baia Mare – RK Krim Mercator, scor 35-28 (16-14)

ada2HCM Baia Mare și-a dorit azi victorie, ca să obțină puncte și în fața propriilor suporteri în Grupa A – EHF Champions League. S-a impus cu 35-28 (16-14) în compania celor de la RK Krim Mercator. HCM Baia Mare și-a dorit să ajungă din nou în grupele principale ale Ligii Campionilor și, cu un joc înainte de terminarea confruntărilor din Grupa A, își securizează poziția 3 din clasament.

ada1A fost ultimul meci disputat de băimărencele acasă în 2015 și despărțirea de suporteri a fost așa cum a decurs întregul an: cu emoție, cu flori, cu autografe și multe (foarte multe) poze…

După două reușite din aruncări de la 7m de Allison Pineau este 2-0 în minutul 3. Gazdele sparg gheața în minutul 4, prin Zulic. Două goluri reușite de Geiger și câte unul semnat Ardean Elisei și Perianu duc scorul la 6-1 după primele șapte minute de joc și Marta Bon solicită time out. După ce echipa oaspete strânge scorul (7-4, min. 10), este rândul lui Aurelian Roșca să solicite minutul de odihnă. Gruparea din Slovenia reușește, însă, să se apropie și mai mult: 8-7 în minutul 13. Ardean Elisei și Nechita punctează consecutiv: 10-7 în minutul 14. La două-trei goluri își mențin băimărencele adversarul în minutele următoare. Cu șapte minute înainte de pauză, însă, RK Krim Mercator suflă iar în ceafa vicecampioanelor României: 13-12. La pauză este 16-14.

ada3Începutul actului secund este al gazdelor, tot așa cum fusese și debutul partidei: cinci goluri la foc automat tranșează definitiv situația și scorul este 21-14 în minutul 37. Marta Bon solicită din nou timp de odihnă. De data aceasta, însă, handbalistele sale nu mai găsesc breșele pentru a recupera și distanța crește la opt: 23-15 (min. 41), 24-16 (min. 42), 27-19 (min. 46). Urmează trei goluri la rând pentru echipa oaspete și la scorul de 27-22 (min. 48), Aurelian Roșca solicită time out. Sfaturile antrenorului sunt înțelepte și urmează circa două minute cu trei goluri pentru Baia Mare: 30-22 cu nouă minute înainte de final. RK Krim Mercator recuperează din ecart din nou (32-27 în min. 56), dar două goluri ale lui Tănăsie și o reușită a lui Oltean restabilesc distanța maximă dintre cele două adversare din această seară: 35-27. Scorul este închis de Beganovic: 35-28.

ada4A fost un joc cu mai multe registre emoționale. Început cu un moment de reculegere pentru victimele atentatelor din Franța. Continuat cu bucuria multor faze frumoase de handbal. Cu un “La mulți ani” cântat de spectatori pentru Ada Nechita care are azi ziua de naștere. Și terminat cu satisfacția primei victorii obținute pe propriul teren de HCM în Grupa A. Dar și cu multe nostalgii, dat fiind că a fost ultimul joc al băimărencelor acasă în 2015. Așa că au fost multe poze și autografe, buchete de flori și multe aplauze.

HCM Baia Mare obține a doua victorie din Grupa A, după cinci etape vicecampioana României fiind pe locul 3, cu patru puncte, în urma grupărilor Rostov-Don (10 puncte) și Larvik HK (6 puncte). HCM se califică astfel pentru a doua oară în istoria clubului în grupele principale ale Ligii Campionilor, performanță atinsă în premieră în sezonul continental precedent, atunci când HCM a acces până în sferturi. În ultima etapă, în 21 noiembrie, la Larvik, băimărencele își joacă șansa de a nu merge cu mâna goală în următoarea etapă.

ada5

HCM Baia Mare – RK Krim Mercator 35-28 (16-14)
Sala sporturilor “Lascăr Pană”; etapa 5 din Grupa A;
Au arbitrat: Radojko Brkic și Andrei Jusufhodzic (Austria);
Delegat EHF: Balasz Soos (Ungaria);

Minute de elimnare: 8-2;
Aruncări de la 7m: 5-3 (transformate 5-1, au ratat Baric și Mavsar);

HCM Baia Mare: Ungureanu (8 intervenții, inclusiv o aruncare de la 7m), Munteanu (4) – Pineau 9 (5 din aruncare de la 7m), Geiger 7, Ardean Elisei 5, Tănăsie 4, Do Nascimento 3, Perianu 3, Nechita 2, Oltean 1, Jezic 1, Szucs, Abbingh, Marin, Tătar, Gjeorgjievska; antrenor: Aurelian Roșca; director tehnic: Ioan Băban;

RK Krim Mercator: Marincek (10), Pandzic (3), Stefanisin – Omoregie 10, Mavsar 6 (1), Beganovic 3, Obradovic 3, Koren 2, Juric 1, Bajramoska 1, Zulic 1, Baric 1, Abina, Lukovic, Avbelj, Zrimsek; antrenor: Marta Bon;

sursa.hcmbaiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.