Un nou semieșec pe teren propriu. Oare cine e de vina?

fcm1Un nou semieșec pe teren propriu! FCM Baia Mare – Șoimii Pâncota 0-0 (0-0)

Foarte multe nu ar fi de spus despre partida dintre FCM Baia Mare și Șoimii Pâncota, în afara faptului că băimărenii au pierdut două puncte prețioase pe teren propriu, într-un meci pe care, în condiții normale ar fi trebuit să-l câștige, dacă ținem cont de faptul că ei porneau favoriți după rezultatul din tur când au învins clar în Podgorie cu 4-1. Meciul a fost la un pas să nu se dispute din cauza stării jalnice a terenului, îmbibat cu apă, după poile căzute fără încetare în ultimele zile.

Ca urmare, cel mai greu adversar al băimărenilor a fost terenul, și era de așteptat ca echipa antrenată de Ionuț Popa să profite de acest lucru, neavând o sarcină prea grea în a se apăra și scoate un punct sub Dealul Florilor. Un punct care, paradoxal nu îi ajută foarte mult nici pe ei să prină un loc de play-off.

Partida s-a desfășurat sub semnul luptei acerbe pentru balon, doar o fază fixă putând să facă diferența la final. Singurele ocazii mai clare de gol au în minutele 73 și 76 când băimărenii au fost aproape de a înscrie prin Lupu și Vasile Pop, sar de fiecare dată fundașii oaspeților au reușit să scoată mingea de pe linia porții. Ar mai fi de notat o bară a băimărenilor în prima repriză, când după o centrare a lui Vasile Pop în careu, fundașul oaspeților Danci trimite balonul în bara propriei porți. În rest nimic de consemnat, poate doar amărăciunea că FCM Baia Mare se înpiedică, din nou pe propriul teren. Rămâne de văzut ce ne va aduce și meciul de miercuri cu FC Caransebeș.

Ionuț Popa (antrenor Șoimii Pâncota): ”Mă bucur ca n-am pierdut în urma unui joc în care stiam că este foarte greu pentru gazde, în speță terenul  permitea să construiești și o echipă acasă trebuie să aibă răbdare, să construiască, să paseze, să-și creeze situații de gol prin combinații. Am știut, repet, ne-am pregătit pentru acest lucru, noi n-am reușit să dăm așa tare în minge de multe ori, pentru că aveam avantaj, dar am avut și noroc la sfârșit, pentru că se putea ca una sau două ocazii să fie materializate. Pe un asemenea teren este foarte, foarte greu să joci fotbal, și mă întreb, așa cu un nepriceput, de ce FRF a dictat începerea campionatului la 1 septembrie în Liga 2, când trebuia să dea la 1 august și totul era perfect. Referitor la nivelul Diviziei B, el este scăzut, cum este foarte scăzut și nivelul Diviziei A, pe care eu acum 2-3 l-am părăsit, și vreau să spun că este un regres total, este un regres fotbalistic la toate nivelurile. Referitor la șansa noastră de a prinde play-off, șansa noastră era astăzi. Așa…mai greu.”

Dorin Toma (antrenor FCM Baia Mare): ”Pe o astfel de vreme nu se joacă fotbal, din păcate asta este competiția noastră , aglomerăm campionatul pe final de sezon. Vine deja noiembrie, decembrie, terenul nostru este înfundat, favorizează echipa adversă. Din păcate n-am reușit, am avut 5-6 ocazii, s-a scos mingea de pe linia porții de 2 ori.Mergem înainte, suntem la 2 puncte de primul loc, și sperăm ca miercuri să reușim să câștigăm.”

FCM Baia Mare – Șoimii Pâncota 0-0 (0-0)

 FCM Baia Mare: Ormenișan – Străuț, Hodor, Oltean, Lupu, Ignea, Sîrbu, Păcurar (min.70 Leonte), Balaure, Vasile Pop, Deac (min.63 Codin). Rezerve: Bota – Duruș, Adrian Ster, Munteanu, Giurgiu. Antrenori: Dorin Toma (principal) și Bogdan Cristian.

Șoimii Pâncota: Cristian Irimia – Dan, Pascariu, Dubeștean, Siminic, Pavel, Danci (min.79 Fuchs), Fărcaș (min.90 Pîrtea), Leucuța, Dragalina, O. Gueye (min.81 Oprea). Rezerve: Sălăjan – Doda, Traore, Cuedan. Antrenor: Ionuț Popa (principal).

 Arbitrii: Florin Mazilu (Satu Mare), Petrică Cîmpeanu (Cluj Napoca), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Szabolcs Kovacs(Carei).

Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc), Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.