Victorie fără emoții pentru HCM! HC Alba Sebeş – HCM Baia Mare 18-36 (10-17)

hcmA treia etapă din Liga Naţională a adus pentru HCM Baia Mare a treia victorie din noul sezon şi debutul coordonatorului de joc Allison Pineau pentru vicecampioana României într-un meci oficial.

Băimărencele au bifat încă un succes la scor, de data aceasta în deplasare, iar Katarina Jezic, cu opt reuşite, a fost principala marcatoare a HCM-ului în partida de azi.

Echipa gazdă este cea care deschide scorul în primul minut de joc, al doilea (şi ultimul) avantaj al handbalistelor lui Popa Seviştean înregistrându-se la scorul de 2-1 în minutul 2. Două goluri ale lui Jezic şi alte două reuşite “semnate” de Perianu duc HCM-ul pentru prima dată în avantaj de trei goluri: 2-5 după 11 minute de joc. Urmează, însă, faze inspirate pentru gazde, care – în două minute – recuperează: 5-5. Este ultima situaţie de egalitate din meci, însă echilibrul se mai păstrează o vreme. Din minutul 23, HCM-ul dă recital pe semicercurile din Sebeş şi vicecampioanele naţionale înscriu de cinci ori la rând, turnând plumb în picioarele adversarelor şi rupând definitiv echilibrul partidei: 9-16 în minutul 27. Primele 30 de minute de joc se termină la scorul de 10-17.

Spectacolul oferit de băimărence în atac este dublat de o impenetrabilă apărare. Astfel, până la mijlocul actului secund, gazdele punctează doar de două ori (în minutele 35 şi 44), răstimp în care HCM-ul înscrie de opt ori: 12-25 în minutul 44. Diferenţa ia proporţii în continuare şi după patru goluri consecutive pentru Baia Mare date în două minute, scorul devine 12-29. Acesta nu reprezintă, însă, cel mai consistent avantaj al handbalistelor lui Aurelian Roşca, vicecampioanele României desprinzându-se în acest joc la maximum 19 goluri: 14-33 în minutul 54, 15-34 în minutul 57. Meciul se termină la scorul de 18-36, după un act secund în care gazdele au punctat de doar opt ori, jumătate dintre aceste reuşite venind în urma aruncărilor de la 7m.

Este meciul în care dubla vicecampioană mondială Allison Pineau a debutat într-un meci oficial pentru HCM Baia Mare. Coordonatorul de joc a evoluat azi circa 20 de minute în repriza secundă de la Sebeş, înscriind de două ori pentru vicecampioana României. Pineau suferise o accidentare în turneul de pregătire din Slovacia.

HC Alba Sebeş – HCM Baia Mare 18-36 (10-17)
Sala sporturilor „Florin Fleşeriu” din Sebeş; circa 500 de spectatori;
Liga Naţională, etapa 3;
Au arbitrat: Dorel Gurbina şi Emilian Stanciu (Caraş Severin);
Observator FRH: Radu Chirvase (Bucureşti);

Aruncări de la 7m: 9-3 (transformate 7-2, au ratat Gogoriţă Andrei şi Ciolan, respectiv Ardean Elisei);
Minute de eliminare: 4-8;

HC Alba Sebeş: Vişan, Curment – Gogoriţă Andrei 10 (7 din aruncări de la 7m), Ivan 2, Şorodoc 2, Bogdan 1, Dobromir 1, Ciolan 1, Mitrache 1, Safta, Andrei, Predoi, Şunea, Rusu; antrenor: Popa Seviştean;

HCM Baia Mare: Munteanu (10 intervenţii, inclusiv o aruncare de la 7m), Dumanska (6) – Jezic 8, Tătar 6, Abbingh 5 (2), Geiger 4, Nechita 4, Perianu 3, Tănăsie 3, Pineau 2, Ardean Elisei 1, Szucs, Oltean, Marin, Preda, Vizitiu; antrenor: Aurelian Roşca; director tehnic: Ioan Băban.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.