”Wing-Chun este o artă marțială dezvoltată în China, acum aproximativ 250 de ani, denumită după prima femeie care a învățat acest sistem. Numele ei, Yim Wing Chun, înseamnă ”Primăvară frumoasă”

”Wing-Chun este o artă marțială dezvoltată în China, acum aproximativ 250 de ani, denumită după prima femeie care a învățat acest sistem. Numele ei, Yim Wing Chun, înseamnă ”Primăvară frumoasă”.

Stilul se caracterizează prin fluiditatea mișcărilor, în spatele cărora se află un sistem logic și extrem de bine argumentat, în care fiecare mișcare capătă un sens atât strategic, fizic, cât și simbolistic.

Este printre cele mai bune metode de autoapărare, și grație stilului și tehnicilor care se învață, este un excelent antrenament pentru minte, trup și spirit, cu beneficii remarcabile pe termen foarte lung.

Elian Micu, organizatorul evenimentului  din Baia Mare se află printre acei foarte puțini care au început practicarea artelor marțiale imediat după Revoluție.

Debutul său a fost în arta Shaolin Kung-Fu, Nunchaku, urmat de Wushu Kung-Fu, până în 1995. A urmat apoi practicarea Wing Chun

Kung Fu, iar la 8 ani după inițiere, înființează Clubul Sportiv Wing Chun Baia-Mare, devenit în 2006 reprezentantul în România a uneia dintre cele mai mari organizații internationale: Academia Internațională de Wing Chun Close Range Combat a Maestrului Randy Williams.

După 20 de ani de WingChun, înființează Academia Wing Chun România® cu scopul de a aduce acest sistem de artă marțială în fiecare oraș din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.