5 sfaturi pentru instalarea unui sistem de supraveghere

Nu toată lumea este expertă în instalarea unui sistem de supraveghere, nu? Chiar dacă ai la dispoziţie cele mai bune camere şi componente ale sistemului, tot poţi face una-două greşeli pe drumul instalării. Mai jos îţi spunem ceea si cum trebuie să faci atunci când vrei să instalezi singur un sistem de supraveghere.

  1. Nu ascunde camerele

Multe persoane au ideea greşită cum că este mai bine să ascunzi camerele pentru a putea prinde hoţul în plin act; cu toate astea, făcând acest lucru, tu practic inviţi hoţii în casă. Unul dintre scopurile principale ale unui sistem de supraveghere este să prevină aceste intâmplări nefericite. De aceea, este important să plasezi camerele undeva la vedere, dar greu accesibile, pentru a putea stopa infracţiunea înainte de a începe.

  1. Acoperă întreaga arie

Poţi să achiziţionezi cele mai bune şi mai moderne camere, atâta timp cât vederea lor este obstrucţionată de crengi, lumina directă a soarelui, murdaria lentilelor, nu vei face nimic cu ele iar eficienţa lor va fi zero. Dacă foloseşti camere de exterior cu conexiune Wi-Fi, asigură-te că ai un semnal destul de puternic pentru a asigura buna transmisie a datelor video. Verifică semnalul reţelei în condiţii meteorologice diverse şi încearcă toate poziţiile camerei pentru a vedea care este cel mai bun unghi şi cea mai clară imagine. Dacă este necesar, construieşte un „acoperiş” improvizat pentru cameră.

  1. Nu opta neaparat pentru cele mai ieftine sisteme de supraveghere

Nu sări niciodată la cel mai ieftin sistem de supraveghere; în schimb, optează pentru unul care oferă vedere nocturnă, rezoluţie înaltă şi capabilităţi bune de înregistrare. Aceste sisteme vin la preţuri mai ridicate decât majoritatea celor simple, dar funcţiile fac toată treaba. Până la urmă, care este scopul unei camere de supraveghere la intrarea în casă dacă ea nu poate face diferenţa dintre o pisică mai mare şi un hoţ care aşteaptă în întuneric.

  1. Nu seta parole simple şi uşor de ghicit

Dacă ai optat pentru camere IP (de reţea), atunci te sfătuim ca înainte de instalarea lor să îţi securizezi corespunzător conexiunea la internet. Acest lucru poate părea simplu, dar este de foarte mare efect. Fără o parolă puternică, aproape oricine cu minime cunoştinţe IT şi o conexiune la internet îţi va putea accesa camerele, le va putea dezactiva, îţi va putea fura datele persoanle şi multe alte orori.

  1. Fii atent la cablaj

Fie că foloseşti camere wireless sau cablate, tot vor fi necesare nişte cabluri. Cele mai bune cablaje diferă în funcţie de modelele de camere pentru care optezi; unele vor necesita fibră optică, altele cabluri PoE. Ideea de bază este să te consulţi cu furnizorul tău de echipamente de securitate şi să laşi o echipă profesionistă de instalatori să rezolve capitolul instalării pentru tine, vei fi mai sigur în ceea ce priveşte funcţionalitatea echipamentelor.

Pentru a fi sigur de alegerea corecta a sistemului de supraveghere si instalarea acestuia poti apela la echipa de specialisti de la Spy Shop.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.