ANAF ar putea pune mâna pe toate conturile românilor, inclusiv cele din străinătate şi din „paradisurile fiscale”

anafSchimbul de date între ANAF şi băncile din toată lumea ar putea fi reintrodus în Codul de Procedură Fiscală, dacă amendamentele propuse de deputatul clujean Aurelia Cristea vor fi introduse.

Prevederile acestui proiect sunt esenţiale, consideră deputatul, pentru prevenirea evaziunii fiscale şi recuperarea prejudiciilor deja create statului român.

În contextul intensificării, din ultima perioadă, a luptei împotriva evaziunii fiscale și a fraudei, mi se par cu atât mai importante prevederile acestea, ale articolelor 61-62 din Codul de Procedură Fiscală, care înseamnă, practic, să facem schimb de informaţii cu alte 52 state, cu care România, prin fostul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu a semnat un tratat în toamna anului trecut. Astfel, de la 1 ian 2017, daca avem această bază de date, o putem pune la dispoziţia ţărilor semnatare, iar ele ne pun la dispoziţie, la rândul lor, bazele lor de date. În acest fel putem vedea românii cu tranzacţii bancare în alte țări şi identifica evazioniştii, care nu își mai pot pune banii la adăpost fără a fi găsiți de organele statului. Inclusiv ţări de tip „paradis fiscal” au semnat acest tratat”, atrage atenţia deputatul Aurelia Cristea, membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci.

Deputatul PSD Aurelia Cristea a depus o serie de amendamente la proiectele de Cod Fiscal și Cod de Procedură Fiscală, modificări propuse și elaborate împreună cu reprezentanți ai mediului economic și de business clujean și nu numai.

Amendamentele pe Codul Fiscal și pe cel de Procedură Fiscală sunt dezbătute în această perioadă în Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, for decizional.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.